Χαρδαλιάς για ολικό lockdown: Προφανώς θα το σκεφτούμε αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

«Αν η επιδημιολογική κατάσταση μας φέρει σε αυτό το σημείο, προφανώς θα το σκεφτούμε» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας.

Για την ώρα, ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε απίθανο να υπάρξει τέτοιου είδους lockdown μολονότι άφησε μια μικρή πιθανότητα να εφαρμοστεί.

Όπως είπε «είναι ένα εργαλείο το lockdown, αλλά μην ξεχνάμε πως από πίσω βρίσκονται και άνθρωποι, κόσμος που επηρεάζεται. Οπότε θέλει και απαιτεί πολλή σκέψη».

Ερωτηθείς για τη Θεσσαλονίκη και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, ο κύριος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε πως «υποτιμήσαμε τον ιό» ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει αυτό που είχε ακουστεί, για «χαλαρή» αντιμετώπιση εκ μέρους των πολιτών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παραδέχθηκε, πάντως, ότι «υπήρξαν κάποιες αστοχίες, υπήρξαν αρρυθμίες, αλλά δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική για κάποια τέτοια μικρά λάθη» στους χειρισμούς της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι «αποδείχθηκε πως η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει στρατηγική για να αντιμετωπίσει τέτοιες σοβαρές κρίσεις».

Εξέφρασε, δε, το παράπονό του για «μια άδικη κριτική, γιατί έχουν γίνει πράγματα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έπρεπε και δεν είχαν γίνει για δεκαετίες».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για τις φήμες για «κόντρα» του με τον Σωτήρη Τσιόδρα και απάντησε «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι μύθος». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ενώ σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διενέξεις, «με τον Σωτήρη που είμαστε σαν οικογένεια, συμφωνούμε στα πάντα. Η σχέση μας θα αναδειχθεί περισσότερο μετά από όλα αυτά».

Όσον αφορά το ερχόμενο Πάσχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως έχουμε συνηθίσει. Πιστεύω όμως πως μετά με σωστούς χειρισμούς, θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σιγά σιγά στη γνωστή καθημερινότητά μας».

Τέλος, για τις κατηγορίες της εστίασης και για τα γυμναστήρια, υποστήριξε πως από τα δεδομένα που υπάρχουν, φαίνεται πως αυτοί οι δύο κλάδοι θα είναι και οι τελευταίοι που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου