Στα σκαριά ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκη – Λήμνο, όλο τον χρόνο και επιδοτούμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στα σκαριά βρίσκεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Λήμνο και τους 12 μήνες του χρόνου και μάλιστα θα είναι επιδοτούμενη από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για όλο τον χρόνο.

Πρόκειται για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος, η οποία λειτούργησε δοκιμαστικά για 3 μήνες το περασμένο καλοκαίρι και παρά τα σοβαρά προβλήματα λόγω κορονοϊού, έδωσε πολύ αισιόδοξα μηνύματα και βοήθησε τόσο το “νησί της Νίκης” όσο και την Λήμνο, να έχουν σημαντική παρουσία επισκεπτών.

Γι’ αυτό η δημοτική αρχή του Νίκου Γαλατούμου δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να πιέζει προς την κατεύθυνση αύξησης των μηνών λειτουργίας της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης και μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος Σαμοθράκης έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Οκτώβριο που επισκέφθηκε το νησί. Τα μηνύματα τότε ήταν πολύ αισιόδοξα και το συγκεκριμένο ζήτημα χειρίζεται η Γενική Γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου Χριστίνα Καλογήρου, η οποία διετέλεσε και Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οπότε γνωρίζει πόσο σημαντική είναι και για τα δυο νησιά μια τέτοια εξέλιξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ληφθεί σχεδόν οι αποφάσεις για λειτουργία της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής όλο τον χρόνο, ενώ θα είναι επιδοτούμενη. Το καλοκαίρι υπήρχαν 3 δρομολόγια την εβδομάδα και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πόσα θα είναι τους χειμερινούς μήνες. Το πιθανότερο να είναι δύο, αλλά έτσι και αλλιώς είναι πολύ σημαντικό αν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λήμνος διαθέτει και αεροδρόμιο, αλλά και υπάρχει ανταπόκριση άλλων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που την συνδέουν με Λέσβο, Σάμο, Χίο, αλλά και το Λαύριο.

Η οριστικοποίηση μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης, σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά την Σαμοθράκη στον τουριστικό τομέα και αυτό είναι κάτι που το… δούλεψαν και το παλεύουν ακόμα και τώρα ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή με την Περιφέρεια και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου