Στο πόδι Αντιπεριφέρεια και δήμοι λόγω … χιονιά. Ελεγχόμενη η κατάσταση όπως αναφέρουν ο Αντιπεριφερειάρχης και οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια


Νίκος Ευφραιμίδης: Μένουν ανοιχτοί οι δρόμοι – 5 στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης. Πρέπει να είναι προσβάσημα τα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης
Θ. Μίχογλου: Είμαστε σε επιφυλακή
Γ. Ζερενίδης: Τα μηχανήματα είναι στους δρόμους.
Φ. Σταυρακάρας: Πιο ήπια η κατάσταση στα πεδινά όμως εκεί που δεν πιάνει χιόνι μαζεύεται. Ανοιχτός ο δρόμος για το Κ.Υ. Αβδήρων.
Γιουρούκ Σαλή και Καμπούρ Μιτάτ αντιδήμαρχοι δήμου Μύκης: Όλα είναι υπό έλεγχο.


Το χιόνι επισκέφτηκε την Ξάνθη και επιτέλους οι Ξανθιώτες είδαν μία «άσπρη μέρα».


Μπορεί το χιόνι στην Ξάνθη να είναι κάτι ευχάριστα αναμενόμενο για τα παιδιά και τους μεγάλους όμως για τους υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας είναι ένας επιπλέον πονοκέφαλος. Όπου άμεση προτεραιότητα όλων είναι να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

ΝΙΚΟΣ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Συνομιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Ν. Ευφραιμίδη αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο οποίος την ώρα της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας (09.00) περίπου,  βρισκόταν στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης Εχίνου και όπως μας πληροφόρησε από τις 05.00 το πρωί που βγήκαν τα μηχανήματα στους δρόμους, γίνεται ένα συνεχής αγώνας να παραμείνουν οι δρόμοι της αρμοδιότητας του ανοιχτοί αφού περνούν οι αλατιέρες και πίσω γεμίζει με χιόνι τονίζοντας ότι είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα.

Η Π.Ε. ρίχτηκε στην μάχη του αποχιονισμού με τρείς αλατιέρες τις οποίες κατένειμε μία στην διαδρομή προς Σταυρούπολη, μία προς Εχίνο και μία στην πεδινή περιοχή του νομού.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά απαιτούνται οι αλυσίδες.

Ο κ. Ευφραιμίδης κάνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους.

Ο κ. Ευραιμίδης αφού εξέφρασε τον φόβο για παγετό μετά την παύση της χιονόπτωσης, όμως δεσμεύθηκε ότι οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί.

Σε κάποια σημεία της διαδρομής που κράτησε πολύ χιόνι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ οι δρόμοι προς Εχίνο είναι ανοιχτοί.

Όπως μας ενημέρωσε η Π.Ε. έχει ενεργοποιήσει το Μητρώο Πολιτικής Προστασίας που σημαίνει ότι αν παραστεί ανάγκη η χρήση ιδιωτικών βαρειών μηχανημάτων για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, υπάρχει ενεργοποιημένο το σχετικό κονδύλι.

Το μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τον Ν. Ευφραιμίδη είναι να παραμείνουν οι δρόμοι που οδηγούν στα Κ.Υ. Εχίνου Σταυρούπολης και Αβδήρων γιατί υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για τους εμβολιασμούς λόγω covid δεσμευόμενος ότι αυτό θα υλοποιηθεί πάση θυσία. Άλλωστε, όπως επεσήμανε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το μεσημέρι προς απόγευμα, η χιονόπτωση θα σταματήσει και θα είναι ποιο εύκολο το έργο τους.

ΜΙΧΟΓΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
Η ολιγόλεπτη επαφή με τον δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου πληροφορηθήκαμε ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και όλη η πολιτική προστασία του δήμου είναι στο πόδι.

Γ. ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

Όπως μας ενημέρωσε ο Γιάννης Ζερενίδης αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Ξάνθης, βρίσκονται στους δρόμους από το βράδυ του Σαββάτου και την ώρα που γράφεται το ρεπορτάζ δεν υπάρχουν αποκλεισμένα σημεία στην πόλη της Ξάνθης και σε οικισμούς της. Βρίσκεται στους δρόμους του δήμου με 4 αλατοφόρα οχήματα όμως λόγω των δυνατών ανέμων το αλάτι παρασέρνεται και έτσι αναγκάζονται να καθυστερούν ξαναπερνώντας από τα σημεία όπου ρίχτηκε αλάτι για να μπορέσει να «σφίξει» και να πιάσει τόπο ενώ από τις 6 το πρωί ενισχύθηκε η προσπάθεια με τρία γκρέϊντερ και ένα jcb  καθαρίζονται οι δρόμοι και ακολουθούν οι αλατιέρες.

Μας ενημέρωσε ότι σε λίγο θα διαθέσει ένα μικρό μηχάνημα στην παλιά πόλη για να κινείται ποιο άνετα καθαρίζοντας το χιόνι.

Οι δυνατοί άνεμοι δεν βοηθάνε.
Ανέφερε ότι από την ενημέρωση που είχε από την Π.Ε. Ξάνθης ο δρόμος μέχρι το 8ο χιλιόμετρο για την ορεινή Ξάνθη είναι ανοιχτός και τα προβλήματα ξεκινούν για τον Εχίνο και την Σταυρούπολη από εκείνο το σημείο.

Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα χωριά στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Επίσης όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε, δύο άστεγοι που εντοπίστηκαν συμμαζεύτηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο, το ΚΑΠΗ λειτουργεί και η πολιτική προστασία όλο το 24ώρο.

Όπως μας ενημέρωσε προτεραιότητα είναι να μείνουν οι δρόμοι προς το στρατιωτικό και το πολιτικό νοσοκομείο ανοιχτοί.

 ΦΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων Φώτης Σταυρακάρας μας ενημέρωσε ότι η αλατιέρα εκείνη την στιγμή της συνομιλίας μας, βρισκόταν προς το Κ.Υ. σε μία προσπάθεια να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός.

Στην πεδινή περιοχή οι δρόμοι είναι καθαροί και το πρόβλημα εντοπίζεται στα σημεία που δεν φυσάει και πιάνει χιόνι όπου εννοείται ότι ο δήμος συνδράμει.

Ο δήμος Αβδήρων έχει στην διάθεση του 50 τόνους αλάτι μία αλατιέρα και όπου παρίσταται ανάγκη, βγάζει το τρακτέρ με την προσθήκη αλατιέρας και στηρίζει την όλη προσπάθεια.


ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου