Παρατείνονται έως τις 31 Μαρτίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ως θετική χαρακτηρίζει την απόφαση ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης
Αγωνία του εμπορικού κόσμου για την πασχαλινή περίοδο
Δεν θέλουν να χαθεί άλλη μία περίοδος υψηλής καταναλωτικής ζήτησης για την αγορά
Ευθύμης Μίλκογλου:

«Πρόκειται για μια επιβεβλημένη απόφαση, για να μπορέσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις να ρευστοποιήσουν τα αδιάθετα εμπορεύματά τους…»

  Έως τις 31 Μαρτίου παρατείνονται επίσημα οι εκπτώσεις με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, θα ακολουθήσει σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει και τις τελικές λεπτομέρειες.

  Υπενθυμίζεται ότι ο εμπορικός κόσμος έχει ζητήσει την παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, καθώς λόγω των έκτακτων συνθηκών υπάρχει συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας.

  «Ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση για παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου οι εμπορικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ρευστοποιήσουν τα αδιάθετα εμπορεύματά τους. Όταν, ανοίξαμε είχαμε χάσει ήδη το μισό μήνα των εκπτώσεων. Άλλωστε, ο κόσμος χρειαζόταν μια πίστωση χρόνου για να μπορέσει να προσαρμοστεί μετά την εφαρμογή του click away, κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι χάσαμε ένα μήνα ακόμη. Βέβαια, οι περισσότερες επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν εφάρμοσαν τη μέθοδο του click away. Σήμερα, υπάρχει ακόμη πολύ στοκ και μια μέτρια κίνηση στα καταστήματα της αγοράς. Ελπίζουμε, ότι, τώρα, που πληρώνεται όλος ο κόσμος θα έχουμε δουλειά…» σχολιάζει, σχετικά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου.

  Και συνεχίζει, «εξάλλου, ακόμη κι αν δε δινόταν η παράταση στις χειμερινές εκπτώσεις, θα συνεχίζαμε με τα δεκαήμερα προσφορών, για να μπορέσουμε να ρευστοποιήσουμε τα αδιάθετα αποθέματα που υπάρχουν ακόμη στα καταστήματά μας. Ελπίζω, να μην υπάρξουν άλλα lockdown, ώστε να μπούμε στη σειρά μας και να βρούμε έναν ρυθμό. Η αλήθεια είναι πως, πολλά ρούχα έμειναν στις εταιρείες, γιατί υπάρχει φόβος στους καταστηματάρχες, ότι δεν θα μπορέσουν να τα πουλήσουν. Γενικότερα, υπάρχει μία αβεβαιότητα, τόσο στον κόσμο, όσο και στους επαγγελματίες…».

  Ενώ, προσθέτει ότι, πρέπει όλοι να συμβάλουν με αλληλοσεβασμό και αυτοέλεγχο, τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και για την υγεία της αγοράς και της οικονομίας.
 
Αγωνία και για τον πασχαλινό τζίρο
  Μπορεί οι εκπτώσεις να παρατείνονται έως το τέλος Μαρτίου, ωστόσο η αγωνία του εμπορικού κόσμου μεγαλώνει, αφού δεν γνωρίζει ακόμη, πώς θα λειτουργήσει η αγορά για την περίοδο του Πάσχα. Εάν, δηλαδή, θα επιτρέπεται η είσοδος των καταναλωτών εντός των καταστημάτων ή θα εφαρμοστεί η μέθοδος click away, καθώς αυξημένο παραμένει το ιικό φορτίο στη χώρα, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα που υπάρχει.

  Σε κάθε περίπτωση, ο εμπορικός κόσμος δεν θέλει ένα ακόμη χαμένο Πάσχα, δηλαδή να χαθεί άλλη μία περίοδος υψηλής καταναλωτικής ζήτησης για την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου