[Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ ή λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία – Δικαιούχοι και παραδείγματα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης voucher 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και ανοίγει η κουβέντα για Γυμνάσια και Λυκεία.

Ενώ η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο… φυσικό τους περιβάλλον δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί, συνεχίζοντας από χθες (08/01) την τηλεκπαίδευση, η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, γνωστοποίησε πως ξεκινά η διαδικασία χορήγησης voucher 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το νέο πρόγραμμα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο εξασφαλίζεται το voucher, προβλέπει ωστόσο συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, οι διαδικασίες του προγράμματος που αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στοχεύοντας στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες, με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσες λαμβάνουν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ βάσει της πρώτης εισοδηματικής κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Παραδείγματα δικαιούχων:

  1. Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  2. Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  3. Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  4. Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου