[Η ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σπουδαία Διάκριση

Η πομάκικη κουζίνα στην κορυφή της Ελλάδας
2η θέση στις τοπικές κουζίνες
Σημαντική διάκριση στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 από τη διάσημη ιστοσελίδα γαστρονομίας Restaurant 100 Greece. Η πομάκικη γαστρονομία βραβεύθηκε ως μια από τις καλύτερες τοπικές κουζίνες στην Ελλάδα για το 2020.
Άξιος εκπρόσωπος αυτής, η ταβέρνα Κοττάνη,στο ομώνυμο πομακοχώρι Κοττάνη του νομού Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκε στην ειδική κατηγορία «Βραβεία Τοπικής Κουζίνας» όπου τοποθετήθηκε στην 2η θέση μεταξύ των 12 διακριθέντων της κατηγορίας. Η πομάκικη κουζίνα και οι γεύσεις της παράδοσής μας φιγουράρουν δίπλα-δίπλα στα πιο κοσμοπολίτικα ονόματα.
Το υπερτονίζει ο διεθνής φορέας Πιστοποίησης στον τομέα της Φιλοξενίας Swiss Approval International,ο οποίος είχε και την γενική εποπτεία της διαδικασίας αξιολόγησης.

Στον μεγάλο κατάλογο των TOP 100, μπορεί κανείς να δει πασίγνωστα και πανάκριβα εστιατόρια, όπως το «Nammos» και το «Scorpios» στην Μύκονο (εκεί συχνάζει ο Cristiano Ronaldo και οι σταρ του Hollywood), το εστιατόριο του γνωστού τηλεοπτικού σεφ Έκτορα Μποτρίνι, των πολιτικών στην Αθήνα «Σπονδή» και «Varoulko», καθώς και των εφοπλιστών «Δουράμπεης» στον Πειραιά. Η Ζαγάλισα εδώ και χρόνια αναδεικνύει την πομάκικη κουζίνα και κουλτούρα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πλούτο της. Κατά καιρούς μάλιστα έχουμε φέρει στο φως εκπληκτικές πομάκικες συνταγές, με βαθιές ρίζες στο χρόνο.
Προτρέπουμε κάθε Πομάκο, ιδίως νέο, να ανακαλύψει τις «γευστικές του ρίζες» και να τις παρουσιάσει στην ελληνική αγορά.

Η πομάκικη κουζίνα είναι ανεκμετάλλευτος θησαυρός.
Καλή όρεξη με μια πεντανόστιμη Πατέτνικ και πολλά συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΚΟΤΤΑΝΗ, κο Τζεμήλ και κα Μουζιέν!.

ΠΑΤΕΤΝΙΚ (Πομάκικη συνταγή)

Πατέτνικ

Υλικά
250γρ. φύλλο κρούστας
1 κιλό πατάτες
5 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
2 κουταλιές αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πατάτες και κρεμμυδάκια. Τα βράζουμε τα στραγγίζουμε, περνάμε τις πατάτες από τον τρίφτη, και τα ρίχνουμε σ΄ ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ρύζι, τη ρίγανη, και το μαύρο πιπέρι, το αλάτι το λάδι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και αλείφουμε το ταψί με το λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 - 30 λεπτά.
ΠΗΓΕΣ
* Εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ
* Από το fb του Ηλία Φύλλα η συνταγή.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου