[Τα Θεοφάνεια χωρίς κόσμο φέρνουν συνεδρίαση της ΔΙΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Τα νέα αυστηρά μέτρα, διάρκειας μιας εβδομάδας, που ανακοίνωσε άρον άρον στις 2 Ιανουαρίου η κυβέρνηση στο πλαίσιο περιορισμού του κορονοϊού φέρνουν νέο «ιερό πόλεμο». Λόγος, αυτή τη φορά, τα Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων.

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού, που θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα μείνουν κλειστές για τους πιστούς. Και αυτό σημαίνει ότι την προσεχή Τετάρτη, τα Θεοφάνεια θα γιορταστούν χωρίς κόσμο στις εκκλησίες και χωρίς αγιασμό των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά αυτό δεν αρέσει στην Εκκλησία.

Σήμερα (04.01.2021) συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 11:00 το πρωί, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο των οποίων οι εκκλησίες θα είναι κλειστές.

Η λειτουργία των Θεοφανείων θα γίνει εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου