[Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ισχύ έως σήμερα, Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2021.

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 προς τους δικαιούχους του προγράμματος, με το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος, ενώ έχει διευκρινίσει δεν υπάρχει συμψηφισμός με την ενίσχυση που ενδεχομένως έχει ληφθεί από τον προηγούμενο κύκλο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος.

Μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανεξάρτητα με το αν θα έχει ανοίξει πλήρως η αγορά. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο επόμενος γύρος των κρατικών δάνειων (που υπολογίζεται στα 750 εκατ. ευρώ) θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου