[Τουρκική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μεταξύ Θάσου και Λήμνου]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Λίγες ώρες μετά το νέο απόπλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας, προς άγνωστη κατεύθυνση η Άγκυρα προχωρά εκ νέου , αυτή τη φορά με νέα προκλητική NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχή μεταξύ Θάσου και Λήμνου, «κόβοντας στα δύο» το βορειανατολικό Αιγαίο.

Μετά τον «βομβαρδισμό» τουρκικών NAVTEX, που αμφισβητούσαν το καθεστώς και την αρμοδιότητα έξι ελληνικών νήσων ζητώντας παράλληλα να απομακρυνθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από εκεί, οι αρμόδιες αρχές στην Τουρκία προχώρησαν χθες σε νέο «χτύπημα» με την γνωστή πρακτική των οδηγιών προς ναυτιλλομένους.

Ειδικότερα, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή βολών του τουρκικού Ναυτικού, σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, σε περιοχή μεταξύ Θάσου και Λήμνου, από τις 10:01 π.μ μέχρι τις 11:30 π.μ

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισχύ ελληνική NAVTEX, η οποία έχει δεσμεύσει τμήμα της αυτής θαλάσσιας περιοχής για ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις σήμερα 15 Δεκεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί, όπου αμέσως μετά οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν τις δικές τους βολές.

Λίγο αργότερα η Τουρκία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια νέα NAVTEX. Μετά τις NAVTEX για ασκήσεις μεταξύ Θάσου και Λήμνου, το τουρκικό Ναυτικό επανέρχεται στο Ν.Α.Αιγαίο δεσμεύοντας μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου για ασκήσεις με πυρά μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου