[Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης: Υπέρ της σταδιακής άρσης του lockdown με τo άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων και κατά της πώλησης των ίδιων ειδών από τα σούπερ μάρκετ]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ευθύμης Μίλκογλου:
«Δεν μπορούν οι 110 αυτές επιχειρήσεις να συγκριθούν με τις μεγάλες αλυσίδες, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τη στιγμή, μάλιστα, που κλειστή θα παραμείνει η υπόλοιπη αγορά…»

Σταδιακή άρση του lockdown από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με το άνοιγμα συνολικά 110 καταστημάτων πώλησης αμιγώς εποχικών ειδών ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ά. Γεωργιάδης, προκαλώντας, από τη μία, την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης για την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, κι από την άλλη, δυσαρέσκεια καθώς θα επιτραπεί παράλληλα, η πώληση των ίδιων ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κι από τα σούπερ μάρκετ.

  «Σίγουρα, πρόκειται για μια θετική κίνηση. Πρέπει να ανοίξει σταδιακά το λιανεμπόριο, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, τηρώντας, πάντοτε, όλα τα υγειονομικά μέτρα. Παράλληλα, είναι κι ένα crash test για την αγορά…» υπογραμμίζει ο ίδιος και συνεχίζει, «συμφωνούμε με τη σταδιακή άρση του lockdown αλλά και το γεγονός ότι, πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα. Εάν, δεν δουλέψουν τώρα, πότε θα δουλέψουν; Η ένστασή μας είναι στο γεγονός ότι, επιτρέπεται παράλληλα, η πώληση εποχικών ειδών κι από τα σούπερ μάρκετ. Από τη μία, έχουμε τα 110 μικρά καταστήματα εποχικών ειδών σε όλη την Ελλάδα κι από την άλλη, χιλιάδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες, δηλαδή, αλυσίδες που εκπροσωπούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Μιλάμε για έναν αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος αυτών των 110 επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα, για την Ξάνθη, τέτοιες επιχειρήσεις είναι μόλις δύο – τρεις. Δεν μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να συγκριθούν με τις μεγάλες αλυσίδες. Τη στιγμή, μάλιστα, που τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου παραμένουν κλειστά…».

Όσον αφορά, τώρα, τη σειρά που θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταστήματα της αγοράς, ο ίδιος θεωρεί πως, όσον αφορά τα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης, αυτά θα ανοίξουν μετά τις 14 του μηνός. Ήδη, ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό πως, μετά τα καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών, θα ακολουθήσουν τα παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία και τα κομμωτήρια.

  Αναφερόμενος στην έκκληση που έκανε ο υπουργός, να γίνεται σωστή διαχείριση της κατάστασης και με ευθύνη, για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις των μέτρων. Διαφορετικά, όπως δήλωσε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, ο κ. Ε. Μίλκογλου επισημαίνει ότι, «το λιανεμπόριο δεν αποτελεί χώρο συνωστισμού και εστία διάδοσης του ιού, όπως έχει περάσει εντελώς εσφαλμένα στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας. Θέλουνε, δηλαδή, να μας πουν ότι, το λιανεμπόριο αποτελεί χώρο διάδοσης του ιού, τη στιγμή που τηρούνται όλα τα μέτρα και τα σούπερ μάρκετ όχι;».






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου