[Ταξιτζήδες σε ρόλο courier την περίοδο του lockdown]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Οδηγοί ταξί Ξάνθης λόγω της…. αναδουλειάς, αναγκάζονται να βγάλουν με κάποιο τρόπο το εισόδημά τους.

Φραντζής Καπετανόπουλος:
«Από το τίποτα είναι κι αυτό κάτι…»
  Ρόλο courier έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί Ξάνθης, αφού οι μεταφορικές, λόγω του τεράστιου όγκου παραγγελιών εν μέσω lockdown, έχουν υποστεί «βραχυκύκλωμα».

  Τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού προκάλεσαν «έκρηξη» στις παραγγελίες μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης των δεμάτων που δεσμεύονται οι εταιρείες courier να ξεφεύγει κατά πολύ. Μάλιστα ήδη αρκετές μεταφορικές ενημερώνουν -η μια μετά την άλλη- το καταναλωτικό κοινό για πιθανές καθυστερήσεις, ζητώντας κατανόηση δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης που επικρατεί.

  Όπως αναφέρει, σχετικά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Φραντζής Καπετανόπουλος, «τραγική είναι η κατάσταση του κλάδου, αφού τα εισοδήματα των οδηγών ταξί αυτή την περίοδο είναι μηδαμινά. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής στην πιάτσα για έναν οδηγό ταξί να ανέρχεται τρεις και τρεισήμισι ώρες. Μέσα λοιπόν στον ορυμαγδό όλων αυτών των αρνητικών εξελίξεων που προκάλεσε η πανδημία είναι μια σανίδα σωτηρίας η δυνατότητα που δίνεται στους οδηγούς ταξί να κάνουν μεταφορές δεμάτων στους παραλήπτες τους. Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται για κανένα μεγάλο εισόδημα, ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες μας. Είναι όμως κάτι και αυτό. Ένα μικρό εισόδημα που μας βοηθάει να καλύψουμε, τουλάχιστον, τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου…».

  Από την άλλη, η συνδρομή των οδηγών ταξί κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο στις μεταφορές πακέτων στους παραλήπτες τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτά θα καθυστερούσαν πολύ να φτάσουν στον προορισμό τους.

  Όπως προσθέτει ο κ. Φ. Καπετανόπουλος, οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν παράλληλα, ώστε έγκαιρα να γίνονται οι μεταφορές πακέτων κι αυτά να φτάνουν άμεσα στους ιδιοκτήτες τους, πριν τις εορτές.

  Από εκεί και πέρα, όσον αφορά, τουλάχιστον την Ξάνθη, μόλις δεκαπέντε ταξί συμμετέχουν στις μεταφορές των δεμάτων. Ενώ, ελάχιστος είναι ο χρόνος που θα συνεχίσουν ακόμη τη διαδικασία.

  «Δεκαπέντε ταξί πραγματοποιούν καθημερινά τις μεταφορές ασυνόδευτων δεμάτων λόγω της υφιστάμενης κατάστασης, αφού οι εταιρείες έχουν «μπλοκάρει» από τον όγκο των δεμάτων. Βέβαια, αυτό θα γίνεται για δέκα – δεκαπέντε ημέρες ακόμη. Μετά τις γιορτές που θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, θα σταματήσουμε. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τον κλάδο μας, που πραγματικά δεινοπαθεί και παρότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους οδηγούς ταξί σε πρόσφατες δηλώσεις του, στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα. Καμία απολύτως βοήθεια, καμία οικονομική στήριξη. Υπάρχουν αντιδράσεις από όλα τα σωματεία μας, γιατί πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση…» καταλήγει ο κ. Φ. Καπετανόπουλος.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου