[Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΑΕΔ για την επιδότηση κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το Επιμελητήριο Ξάνθης με ανακοίνωσή του καλεί τις επιχειρήσεις να καταθέσουν άμεσα στον ΟΑΕΔ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους για την επιδότηση κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Στέλιος Μωραϊτης αναφέρει:

«Σχετικά με την επιδότηση κόστους μισθοδοσίας παραμεθόριων περιοχών καλούμε τις επιχειρήσεις - μέλη μας, είτε έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη είτε όχι, να καταθέσουν άμεσα στον ΟΑΕΔ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους.

Σύμφωνα με έγγραφο της Διοίκησης του ΟΑΕΔ (υπ. Αριθμ. Πρωτ. 72751/25.11/2020), για την διεκδίκηση των εν λόγω απαιτήσεων, πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να υφίστανται ανεξόφλητες απαιτήσεις των δικαιούχων προς τον ΟΑΕΔ μέχρι 31-12-2015.

β) Να υποβληθεί σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ με την οποία διακόπτεται η προθεσμία της παραγραφής.

γ) Να παραιτηθεί ο δικαιούχος από το δικαίωμα και από την άσκηση ενδίκου βοηθήματος ή μέσου (εφόσον έχει ασκήσει), με το οποίο διεκδικείται χρηματικό ποσό για τα έτη 2010 έως 2015, να υποβάλει το σχετικό δικαιολογητικό από το αρμόδιο Δικαστήριο, καθώς και σχετική

υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνεται ρητά ότι παραιτείται από το δικαίωμά του για τις αξιώσεις από τα έτη 2010-2015.

Εφόσον πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

1. Ο δικαιούχος υποβάλει σχετική αίτηση στο ΚΠΑ2 που ανήκει είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με αποστολή μέσω ταχυδρομείου είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Υπεύθυνη δήλωση περί άσκησης ή μη ένδικων μέσων και σε περίπτωση άσκησης αυτών, βεβαίωση του αρμόδιου Δικαστηρίου περί σχετικής παραίτησης, για τις αξιώσεις που απορρέουν από την 1.1.2010 έως την 31.12.2015, συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων από τόκους, έξοδα είσπραξης και κάθε άλλη συναφή αξίωση.

β) Υπεύθυνη δήλωση περί κατάσχεσης/εκχώρησης ή μη των απαιτήσεών του.

Οι ανωτέρω ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ υποχρεωτικά θα φέρουν το γνήσιο της υπογραφής. Σε περίπτωση αποστολής μέσω e-mail, οι δικαιούχοι θα εκδίδουν πρώτα Υπεύθυνη Δήλωση από τη σχετική ιστοσελίδα:

(https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthunedelose-

kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses).

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον δικαιούχο για κάθε απαίτησή του.

Ξάνθη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ»


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου