[Την αντιμετώπιση των προβλημάτων διαμονής των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες ΔΠΘ Ξάνθης και Κομοτηνής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Στις σημερινές συνθήκες lockdown  κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ πολλοί φοιτητές είναι μήνες μακριά από τις οικογένειες τους, αποφασίζουν να μην ταξιδέψουν προς τις πόλεις καταγωγής τους για να αποφύγουν τη διασπορά του ιού στους ευπαθείς συγγενείς τους αλλά και γενικά. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στις φοιτητικές εστίες της περιοχής μας δεν έχουν ληφθεί μέχρι τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας φοιτητών και προσωπικού. Δεν πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις, δεν γίνονται δωρεάν τεστ για όλους, ανεξαιρέτως. Πλησιάζοντας στις γιορτές δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ασφάλεια και τις ανάγκες όσων παραμείνουν στις εστίες.

 Σε Ξάνθη κα Κομοτηνή δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανση.

Στην Ξάνθη, στις εστίες Κιμμερίων στην Πανεπιστημιούπολη θα μείνουν τουλάχιστον 40 οικότροφοι. Η σύμβαση για τη σίτιση, τις μεταφορές λήγει σήμερα  23/12/20 και άγνωστο παραμένει το αν θα υπάρχει καθαριότητα, φύλαξη.

Σε επικοινωνία των φοιτητών με την αρμόδια Φοιτητικής Μέριμνας  αντιπρύτανη, σ τα αιτήματα τους για εξασφάλιση των παροχών αυτών για τη διάρκεια των διακοπών, πήραν την  απάντηση ότι «είναι υπέρβαση και μόνο το ότι τους αφήνουν να διαμένουν στις εστίες» και ότι «είναι ανέκδοτο να υπάρχουν λεωφορεία από και προς το κέντρο της Ξάνθης».

Στις εστίες της Κομοτηνής, διακόπηκε η σύμβαση με την οικοδομή ΕΥΚΤΗΜΩΝ που στέγαζε 110 οικότροφους, αναγκάζοντάς όσους ήταν στην πόλη αλλά και όσους έχουν φύγει να μετακομίσουν εν μέσω lockdown στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης, μειώνοντας ουσιαστικά τις κλίνες στο σύνολό τους. Καμία μέριμνα δεν υπήρξε για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνησή τους αλλά και για τα έξοδα για τη διαμόρφωση των καινούργιων τους δωματίων, αφού τα περισσότερα έχουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης συντήρησης.

 Και στην Κομοτηνή οι συμβάσεις των φοιτητικών παροχών λήγουν σήμερα 23/12/2020.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο να παρέμβει στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει  τόσο για την ασφαλή διαμονή, όσο και την σίτιση των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου