[Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σήμερα Κυριακή]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται σήμερα Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νότιοι άνεμοι έως 8 και ενδεχομένως έως 9 μποφόρ στα πελάγη. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ, μέχρι και τη Δευτέρα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 8 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 17, στην Ήπειρο από 10 έως 13, στην Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 6 έως 8 και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και ενδεχομένως τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Από το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Nότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρωινές ώρες στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα και στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου