[Αντικείμενα στο σπίτι που μαζεύουν πολλά μικρόβια]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Στο σπίτι υπάρχουν σημεία ή αντικείμενα που μαζεύουν πολλά μικρόβια. Τα περισσότερα τα γνωρίζουμε πλέον, όπως ο πάγκος της κουζίνας, το τηλεκοντρόλ, τα πόμολα κ.α., φροντίζοντας να τα καθαρίζουμε συχνότερα.

Υπάρχουν, όμως και αντικείμενα που επίσης μαζεύουν μικρόβια και μάλιστα πολλά κι επικίνδυνα για την υγεία μας. Αντικείμενα που δεν μας πάει ο νους ότι μπορεί να είναι εξίσου βρωμερά με τα παραπάνω, με αποτέλεσμα πολλοί να μην τα καθαρίζουμε καν.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Οι διακόπτες
Τους πιάνουμε καθημερινά και πολλές φορές προκειμένου να ανάψουμε το φως. Και για το λόγο αυτό, αφού έρχονται σε επαφή με τα γυμνά χέρια μας, θα πρέπει να τους καθαρίζετε τακτικά καθώς συγκεντρώνουν μικρόβια.

Το πορτοφόλι
Εδώ σίγουρα δεν σας έχει πάει το μυαλό. Αλλά σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στην ημέρα το πιάνετε με τα χέρια σας. Επίσης, σε αυτό βάζετε κέρματα, χαρτονομίσματα και κάρτες που επίσης είναι αντικείμενα με μικρόβια. Γι’ αυτό φροντίστε τακτικά να το καθαρίζετε με αντισηπτικά πανάκια.

Το σφουγγάρι των πιάτων
Από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα μιας και η υγρασία που υπάρχει σε αυτό, βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, θα πρέπει να το αντικαθιστάς το λιγότερο μια φορά το μήνα.

Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας
Αυτό και αν δεν σας πάει ο νους ότι θα πρέπει να το καθαρίζετε πολύ συχνά και να το αντικαθιστάτε επίσης μετά από ένα διάστημα. Ο λόγος; Το νερό που σταδιακά συσσωρεύεται από την βρεγμένη οδοντόβουρτσα βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου