[Συλλήψεις δύο Ελλήνων μουσουλμάνων για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας! Ο ένας από τη Κομοτηνή, υπάλληλος του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Δύο Έλληνες, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής και ο άλλος στο Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου με καταγωγή από τη Κομοτηνή, συνελήφθησαν στο νησί και κατηγορούνται για κατασκοπεία οχυρωματικών θέσεων (σ,σ, Έβγαζαν και φωτογραφίες!). Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με την σύλληψη δύο μουσουλμάνων Ελλήνων υπηκόων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου-Καστελόριζου και ο άλλος υπάλληλος σε Προξενείο της Ρόδου (απο τη Κομοτηνή).
 
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:
«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Περισσότερα
Αμφότεροι είναι ελληνικής υπηκοότητας και συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Οι συλλήψεις έγιναν από την Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται ως μάγειρας σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο), ενώ ο δεύτερος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο του νησιού. Αμφότεροι είναι Ελληνες και Μουσουλμάνοι.

Αντάλλαζαν πληροφορίες για κινήσεις πλοίων και σκοπιές
Αυτό που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την περεταίρω έρευνά τους ήταν το γεγονός πως ο πρώτος, που εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, το καλοκαίρι έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο νησί και τις έστελνε στον έτερο συλληφθέντα στο τουρκικό προξενείο. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στις μεταξύ τους επικοινωνίες, αναφέρονταν σε αλλαγές σκοπιάς και στις κινήσεις των πολεμικών πλοίων. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν κατασχέσει φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οποίους θα ελέγξουν εξονυχιστικά προκειμένου να δουν αν προκύπτουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τους δυο συλληφθέντες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου