[Στα ετοιμόρροπα διατηρητέα της Παλιάς Πόλης ο Γ.Γ. Χωροταξίας Ε. Μπακογιάννης με Τσέπελη-Ζερενίδη, χωρίς Νικολόπουλο, Κατερίνα Μανά και Σοφία Ψωμά]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Μπακογιάννη Ευθύμιου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην  Παλιά Πόλη της Ξανθης προκειμένου να ενημερωθεί για τα ετοιμόρροπα διατηρητέα κτίρια.

Τον συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης. Χωρίς ωστόσο να είναι μαζί τους, τόσο ο νέος διευθυντής της Πολεοδομίας Νίκος Νικολόπουλος (σ.σ. Είχε υπογράψει την άδεια του υπόγειου πάρκινγκ το 2009), η Κατερίνα Μανά αλλά και η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά...)

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, το Υπουργείο Ενέργειας έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση ετοιμόρροπων κτιρίων με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος . Μέσω του προγράμματος «διατηρώ κατ’οικον» θα χρηματοδοτεί δράσεις ανακατασκευής και επανάχρησης κτιρίων με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ΄καθώς και διατηρητέων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου