[Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα 9.000 εμβόλια -Την Κυριακή 27/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Έφτασε στην Ελλάδα μέσω του Προμαχώνα η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech και αναμένεται πλέον να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Τα εμβόλια αποθηκεύτηκαν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει έναρξη των εμβολιασμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου, και στα 27 κράτη-μέλη.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία», που θα έχει ως «βάσεις» τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Το ελληνικό πλάνο για το εμβόλιο προβλέπει ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες, με προτεραιότητα τους υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του κράτους.

Σύμφωνα με την τελική μορφή του σχεδίου «Ελευθερία» στην πρώτη φάση -με εκκίνηση την 27η Δεκεμβρίου- θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρονίων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών
Στη δεύτερη φάση -με εκτιμώμενη εκκίνηση τον Φεβρουάριο του 2021- θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Ατομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με ovid-19.

Η τρίτη φάση εμβολιασμών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο, θα αφορά τον πληθυσμό ηλικίας 18 ετών και άνω, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου