[Εφθασε στο Ελ. Βενιζέλος η πρώτη μεγάλη παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου της Pfizer]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Το αεροπλάνο της DHL που μεταφέρει τις 83.850 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer έφτασε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης (29.12.2020) στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.  

Άλλο ένα βήμα για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θα γίνει μετά την άφιξη της νέας παρτίδας, της μεγαλύτερης έως σήμερα, από το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech.

Επίσης, ο εμβολιασμός επεκτείνεται σε τέσσερα νοσοκομεία της περιφέρειας (Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη). Με βάση τα σημερινά δεδομένα, στόχος παραμένει να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού προς τα τέλη Ιανουαρίου (σ.σ.: μετά τις 20/1).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάθε εβδομάδα θα γίνονται παραδόσεις του εμβολίου και έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν παραληφθεί περίπου 420.000 δόσεις και έως το τέλος Μαρτίου συνολικά 1.255.800 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech. Σ’ αυτόν τον αριθμό θα προστεθούν οι δόσεις του εμβολίου της Moderna, οι παραδόσεις των οποίων θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ προς το τέλος του μήνα θ’ ακολουθήσουν οι παραλαβές των δόσεων της AstraZeneca. Επίσης, εντός του Φεβρουαρίου θα παραδοθούν οι δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και άρα εκτιμάται ότι θα υπάρξει επάρκεια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου