[lockdown: Σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα Παραμονές Χριστουγέννων]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Εναλλακτικά σχέδια επί χάρτου για τη σταδιακή άρση των μέτρων κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν ακόμη τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Πάντως με βάση τη σημερινή αποτύπωση της κατάστασης, η παράταση των μέτρων θεωρείται δεδομένη για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την 30η Νοέμβρη, ενώ όταν επιτευχθεί η αναμενόμενη πτώση των κρουσμάτων, η πρώτη σκέψη αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου.

Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου και η εστίαση (μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική) στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονές των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά θα ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους μέσω κρατικής επιδότησης.

Με βάση την επιχειρησιακή αυτή στρατηγικής, αναμένεται να συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ θα παραμείνει η απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι προβληματισμός για το lockdown υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ενόψει Χριστουγέννων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη άσκηση, το πώς μπορεί να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα για να επανέλθουν οικονομικά και ψυχολογικά οι πολίτες.

Ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος υπενθύμισε πως περάσαμε το Πάσχα εν μέσω lockdown. «Είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας», είπε χαρακτηριστικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου