[Πώς να ανανεώσετε την κουζίνα σας σύμφωνα με το feng shui;]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Είτε είσαι θαυμάστρια της Κινεζικής φιλοσοφίας είτε όχι, το Feng Shui σίγουρα όλο και κάπου θα το έχεις ακούσει.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλοι οι διάσημοι εφαρμόζουν τις προτάσεις του μέσα στο σπίτι τους.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τους βασικούς κανόνες για να υιοθετήσετε τη φιλοσοφία του Feng Shui και στην κουζίνα σας.

Άδειασε τον πάγκο της κουζίνας και το τραπέζι.
Θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν χρειάζεται να τοποθετείς σε αυτά τα σημεία. Καθάρισε καλά τις επιφάνειες σου είτε με κάποιο υγρό είτε με κάποιο φυσικό μείγμα. Το λευκό ξύδι και το νερό είναι κατάλληλα για μια καλή απολύμανση των επιφανειών.

Έπειτα, θα παρατηρήσεις πως θα είσαι πιο προσεκτική στην επιλογή των αντικειμένων που θα τοποθετήσεις στον πάγκο σου. Κανείς δεν θέλει το πρώτο πράγμα που βλέπει στην κουζίνα να είναι οι χιλιάδες σημειώσεις και τα τετράδια μαγειρικής.

Το ίδιο ισχύει και για τα ντουλάπια και το ψυγείο σου
Μπορεί να βρεις ,μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείς εδώ και καιρό ή παλιά τρόφιμα στα ντουλάπια σου. Συγκέντρωσε όσα δεν χρειάζεσαι καθόλου και κράτησε μόνο αυτά που έχεις στην καθημερινότητα σου. Σειρά έχει το ψυγείο σου. Ξεχώρισε τις τροφές σε αυτό, ξεφορτώσου όσες έχουν ίσως λήξει και γενικώς, κράτα ακόμα και αυτό σε minimal επίπεδα.

Και για τα πατώματα
Σκέψου την κουζίνα σου σαν ένα καμβά. Πρέπει πρώτα να γίνει ένα καθαρό τοπίο και μετά να τοποθετείς λεπτομέρειες. Επόμενο λοιπόν στη λίστα, είναι η καθαριότητα του πατώματος της κουζίνας. Με ένα καλό υγρό περιποιήσου το χώρο που πολύ συχνά λερώνεται , είτε έχεις κάποιο χαλί είτε όχι. Από εκεί και πέρα, θα δεις πως η διάθεση σου θα αλλάξει παρά την κούραση της καθαριότητας.

Πρόσθεσε μερικά εσπεριδοειδή
Τα εσπεριδοειδή λέγεται πως μεταδίδουν θετική ενέργεια στο χώρο. Ένα μπολ με λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ για παράδειγμα μπορούν να λειτουργήσουν πολύ διαφορετικά. Επίσης, λέγεται πως 9 λεμόνια αρκούν για να έχει ο χώρος την απαραίτητη “αφθονία”. Μπορείς όμως να επιλέξεις, όσα και όποια φρούτα θέλεις εσύ.

Καλλιέργησε κάποιο φυτό
Tα φυτά είναι σημαντικό στοιχείο του feng shui. Το αίσθημα της ευδαιμονίας και της ευεξίας προέρχεται από τα φυτά. Ο βασιλικός για παράδειγμα, σε κάποιες παραδόσεις, θεωρείται μαγνήτης πλούτου. Μεγαλώνει τέλος και διατηρείται για αρκετό καιρό σε χώρους κουζίνας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου