[Καταιγίδες και χαλάζι σήμερα Πέμπτη – Πότε εξασθενούν τα έντονα φαινόμενα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020. Καταιγίδες στα νοτιοανατολικά τμήματα και χιόνια σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Τετάρτη στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες σήμερα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Από απόψε το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο καιρός την Πέμπτη

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά, πλην των δυτικών. Βροχές θα σημειωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Ανατολική Στερεά Ελλάδα οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 1200 μέτρων της Θράκης και της Μακεδονίας καθώς και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 9 έως 15, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 8 έως 18, στην Δυτική Πελοπόννησο από 12 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες από 14 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη 12 έως 18.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ θα γίνουν από το απόγευμα μεταβαλλόμενοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού, για την Πέμπτη, από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου