[“Χείμαρρος” ο Μπάμπης Αποστολίδης κατά Μαρούπα, Αρκούδη, ΕΕΑ και “πονηρές” σκέψεις για την πολυιδιοκτησία!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Για όσα γίνονται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Μπάμπης Αποστολίδης.  Ο έμπειρος ποινικολόγος αναφέρθηκε στο πως θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί τα όσα συμβαίνουν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάμπης Αποστολίδης:

Για την ΕΕΑ και την απόφαση που πήρε να δώσει κανονικά πιστοποιητικό στην Ξάνθη:
«Αυτό που έγινε, είναι κάτι πολύ καλό κατ’αρχάς, εννοώ ότι είναι καλό γιατί η Ξάνθη θα παίξει ξανά. Από εκεί και πέρα οι αιτιολογίες, που έγιναν υποψιάζομαι ότι κ. Μαρούπα πήγε ξανά σε εκείνο το ζαχαροπλαστείο στην Ξάνθη που έφαγε… γαλακτομπούρεκο και έμαθε ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Μάλλον πήγε ξανά εκεί και της είπε ο ζαχαροπλάστης ότι τελικά δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Τελικά της είπε ο… Χουσεΐν δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία!

Αφού κατάφεραν να αναστατώσουν τον ΠΑΟΚ πέρσι, για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και να φέρει όλη αυτή την αβεβαιότητα, ο στόχος τους επετεύχθη. Όλο αυτό που γίνεται τώρα αρχίζει να με βάζει σε… άλλες σκέψεις, λίγο συνομωσιολογικές. Η Ξάνθη δεν πήγε στο CAS και επειδή δεν προσέφυγε εκεί δεν εξετάστηκε η υπόθεση της και με αυτόν τρόπο έπεσε. Μήπως ήταν αυτή η… ανταμοιβή της; Ότι δεν πήγες εκεί στο CAS, πήρε την άδεια συμμετοχής και ότι με κάποιον τρόπο θα ανέβει και πάλι στην μεγάλη κατηγορία; Θεραπεύτηκε δηλαδή η πολυμετοχικότητα με την μεταβίβαση των μετοχών, όπως καταλαβαίνουμε. Ο νόμος προβλέπει ότι ο έχων τις μετοχές μπορεί να μεταβιβάσει τις μετοχές, άρα πως έκανε δεκτή την μεταβίβαση η ΕΕΑ αφού ήταν οι μετοχές του Σαββίδη ή ατόμου επιρροής Σαββίδη; Σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορείς να μεταβιβάσεις κάτι που δεν έχεις, επομένως δεν μεταβίβασε ο κ. Καλπαζίδης τις μετοχές. Άρα ποτέ δεν υπήρχε μεταβίβαση και ότι έγινε, ότι λόγω… Χουσεϊν, ας μας πει αυτός. Αν κάνει και καλό… μπακλαβά, αλλά δεν μπορούμε να πάμε κιόλας πλέον».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει κάτι:
 «Εγώ θα ρωτησω και θα πω, τι κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ για όλα αυτά; Τι κάνει; Τι κάνει ο κ. Αυγενάκης για αυτή την επιτροπή. Κρατάει αυτή την επιτροπή γιατί συμμορφώνεται στις υποδείξεις του. Πως την κρατάει όταν παίρνει τέτοιες διφορούμενες αποφάσεις; Η κ. Μαρούπα και οι άλλοι θα πρέπει να μην κάνουν την Πυθία και να μας εξηγήσουν όλη την διαδικασία για την μεταβίβαση των μετοχών. Μπορεί να κάνει και μηνύσεις και τα πάντα, προβλέπεται και από τον νόμο. Για κακοδικία, για δόλιες αποφάσεις που ελήφθησαν κατ’εντολήν. Δεν γίνεται να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις τόσο διαφορετικές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μην τα ρίχνουμε όλα στα στελέχη, αν ο μεγαλομέτοχος έχει αποφασίσει να αλλάξει στάση και να είναι πιο μετριοπαθής, τι να κάνουν τα στελέχη; Μπορεί να είναι και αυτή… μπορεί να σκέφτηκε διάφορα και είναι μόνο υποθέσεις. Το τι γίνεται πίσω από την κουρτίνα δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εμείς μπορούμε όμως να βλέπουμε μια αδράνεια και γιατί υπάρχει αυτή η αδράνεια. Είναι επιλογή του να μην ακούει τις εισηγήσεις ή μήπως δεν του κάνουν καν οι σύμβουλοι εισηγήσεις για όσα γίνονται εδώ στο παρασκήνιο; Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται μέσα, μπορεί οι συνάδελφοι μου να έχουν κάνει εισηγήσεις και να είναι απόφαση Σαββίδη να μην λειτουργεί σε κόντρα».

Για την Επιτροπή Εφέσεων:
«Έχουμε εισαγωγή νέων στοιχείων και αγνώστων. Δεν ήταν γνωστά πριν στο δικαστήριο, ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία, για να μην έχουν πρόβλημα στην Εφέσεων. Να παρακάμψουν τα στοιχεία του CAS και σύμφωνα με τα στοιχεία τα νέα δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία που δεν προβλήθηκαν στοιχεία στον πρώτο ή και στον δεύτερο βαθμό. Επομένως αυτά είναι τέτοια στοιχεία που μπορεί να προταθούν στην επανεκδίκαση και να πει «κύριοι, δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία».  

sfina.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου