[Δείτε ποια είναι η σωστή ποσότητα για κάθε προϊόν περιποίησης προσώπου που πρέπει να χρησιμοποιείτε]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Όταν πρόκειται για την φροντίδα του δέρματος, περισσότερο αναφερόμαστε στον τύπο του προϊόντος και στα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθεί η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, αλλά ποτέ για την ουσιαστική ποσότητα από αυτά που πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιούμε.

Οι οδηγίες κάθε προϊόντος συνήθως συμβουλεύουν να απλώνουμε απαλά την ενυδατική κρέμα, να ταμπονάρουμε την κρέμα ματιών, να καλύπτουμε το πρόσωπό μας με ένα λεπτό στρώμα ορού. Στην πραγματικότητα, όμως, τι σημαίνουν όλα αυτά και ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε από το καθένα, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς, ωστόσο, να επιβαρύνουμε την τσέπη μας;

Καθαριστικό
Ο γενικός κανόνας με το πλύσιμο προσώπου λέει να χρησιμοποιείτε μια ποσότητα μεγέθους 20 λεπτών του ευρώ, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου σας. Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για 2-5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε απαλά.

Απολεπιστικό
Δεδομένου ότι τα απολεπιστικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα. Και εδώ μία ποσότητα μεγέθους 20 λεπτών του ευρώ είναι αρκετή για να κάνει σωστά την δουλειά της.

Ορός
Οι οροί συνήθως είναι ακριβοί, οπότε σίγουρα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ. Συνήθως απλώνονται εύκολα, οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού για να εφαρμόσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο πρόσωπό σας.

Ενυδατική κρέμα
Οι ενυδατικές κρέμες απλώνονται καλά, γι αυτό δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, όπως συνηθίζετε οι περισσότερες. Αρκεί, λοιπόν, μία ποσότητα μεγέθους 20 έως 50 λεπτών του ευρώ.

Κρέμα ματιών
Χρησιμοποιήστε μια σταγόνα μεγέθους μπιζελιού, χωρισμένη στη μέση και για τα δύο μάτια σας.

Αντηλιακό
Στην περίπτωση που χρειάζεστε υπενθύμιση, η εφαρμογή του αντηλιακού σε καθημερινή βάση είναι επιβεβλημένη, είτε έχει ήλιο είτε όχι. Μόνο για το πρόσωπό σας, λοιπόν, η ποσότητα μεγέθους 20 λεπτών του ευρώ είναι υπεραρκετή.

Μάσκα
Οι μάσκες προσώπου είναι λίγο πιο ακριβές από τα άλλα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε (εκτός από τον ορό), γι αυτό δεν έχει κανένα νόημα να τις σπαταλάτε άσκοπα. Βάλτε στο χέρι σας μία ποσότητα μεγέθους 2 έως 5 λεπτών του ευρώ, η οποία θα σας επιτρέψει να καλύψετε όλο το πρόσωπό σας.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου