[Γιατί κόπηκαν τα δένδρα κ. Τσέπελη; Που είναι η δικαιοσύνη]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Τραγικό να θεωρεί ο δήμαρχος της πόλης ότι έχει το δικαίωμα να καταστρέφει περιουσιακά στοιχεία των δημοτών του. Γιατί δεν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη;

Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πρωτοβουλίες ενός δημάρχου που μπαζώνει ρέματα και καταστρέφει πνεύμονες ζωής που είναι  παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές του δήμου Ξάνθης;

Σύμφωνα με την ερώτηση που υποβάλλουν οι τρείς επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σ. Μελισσόπουλος, Π. Λύρατζης και Γ. Χατζηθεοδώρου, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης με δική του πρωτοβουλία έκοψε 40 δένδρα στην αναφερόμενη στην ερώτηση τους περιοχή, χωρίς λόγο ή με κάποιον λόγο που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρων των δημοτών.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ρωτούν ευθέως τον δήμαρχο αν με δική του εντολή κόπηκαν τα δένδρα και για ποιο λόγο.

Και φυσικά θα μπορούσε ο δημότης να συνεχίσει την σκέψη του και να καταγράψει στα αρνητικά την συμπεριφορά της διοίκησης και να επικαλεστεί την στήριξη της δικαιοσύνης για το κόψιμο των δένδρων και γενάτε το ερώτημα ο δήμαρχος το γνώριζε; Αν ναι τότε είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο και στους πολίτες που στερεί έναν πνεύμονα ζωής. Αν δεν το γνώριζε και έγινε από τρίτους τότε είναι ανάξιος να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών του.

Εκτός πιά αν ο δήμαρχος ακολούθησε την νόμιμο οδό και έχει τις σχετικές άδειες.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Για ποιόν λόγο – σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που είναι βέβαιο ότι δεν συνάδει με τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής – διαφορετικά, τα φιλικά και καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης θα το είχαν κάνει σημαία όπως π.χ. ότι ο δήμαρχος κόβει τα δένδρα για το κοινό καλό.

Όπως και να έχει το πράγμα η παρέμβαση της δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι άμεση.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου