[Ξάνθη: Πειθαρχούν οι πολίτες στα νέα μέτρα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εντατικοί οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛΑΣ, παρότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Νίκος Γουναρίδης:
«Οι αστυνομικοί βρίσκονται όλο το 24ωρο επί ποδός. Διενεργούν ελέγχους τόσο σε πεζούς και σε οδηγούς οχημάτων, ΙΧ και Ταξί, όσο και σε πολίτες που επιβαίνουν σε μέσα συγκοινωνιών…»

  Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛΑΣ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και σε άλλα σημεία, μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown στη χώρα, για να διαπιστώνεται, κάθε φορά, εάν τηρούνται τα νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

  Δεκάδες πολίτες ελέγχονται καθημερινά από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι γνωστό είναι το πρόβλημα της «λειψανδρίας» που αντιμετωπίζει το σώμα, εδώ και καιρό.

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Γουναρίδης, Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, «οι αστυνομικοί βρίσκονται όλο το 24ωρο επί ποδός. Διενεργούν ελέγχους τόσο σε πεζούς και σε οδηγούς οχημάτων, ΙΧ και Ταξί, όσο και σε πολίτες που επιβαίνουν σε μέσα συγκοινωνιών, για το αν έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή αν έχουν στείλει το μήνυμα μετακίνησης στο 13033, κι αν φοράνε την προστατευτική μάσκα…».

  Το πρώτο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζει ο κ. Ν. Γουναρίδης, υπήρχε μια σύγχυση στους πολίτες, σχετικά με τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν, προκειμένου να βγουν έξω, εξαιτίας των διάφορων επιλογών που υπάρχουν για τις μετακινήσεις. Πλέον, όμως έχουν εξοικειωθεί με το νέο σύστημα, ακολουθούν πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα και γενικότερα, συμμορφώνονται, πλην κάποιων λίγων εξαιρέσεων, με τα νέα δεδομένα.

  «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, γι’ αυτό και συμμορφώνεται με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown στη χώρα. Οι περισσότεροι, τουλάχιστον, διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία οφείλουν να έχουν στην κατοχή τους, για να μπορούν να μετακινούνται ή στέλνουν μήνυμα μέσω του κινητού τους, ώστε να μπορούν, κάθε φορά, να βγαίνουν έξω για τις συγκεκριμένες δουλειές τους…» προσθέτει ο ίδιος.

  Όσον αφορά, τώρα, τις νυχτερινές μετακινήσεις, αυτές στην περιοχή μας περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, όπως παραδέχεται ο κ. Ν. Γουναρίδης, αναφέροντας μάλιστα ότι, «σχεδόν ανύπαρκτη είναι η κίνηση τις βραδινές ώρες, όταν, δηλαδή, απαγορεύεται η κυκλοφορία, εκτός από τις μετακινήσεις που γίνονται για λόγους ανάγκης…».

Πανδημία και μεταναστευτικό, τα δύο σοβαρά ζητήματα της ΕΛΑΣ
  Την ίδια στιγμή, πιο επιτακτική από ποτέ γίνεται η ανάγκη για ενίσχυση της τοπικής ΕΛΑΣ με έξτρα προσωπικό, αφού έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Τουρκία με τους αστυνομικούς να εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους, ακόμη και για την ίδια τους την υγεία, καθώς όλοι οι παράτυποι μετανάστες θεωρούνται εν δυνάμει φορείς του ιού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αρκετοί είναι οι αστυνομικοί γειτονικού μας νομού που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

  «Περιμένουμε τους νέους συναδέλφους μας τον Δεκέμβριο. Βέβαια, όταν έρθουν θα κάνουν αρχικά την πρακτική τους. Ενώ, αν γίνουν πράξη οι εξαγγελίες που αναφέρουν ότι, οι νέοι μας συνάδελφοι θα επανδρώσουν υπηρεσίες σε Καβάλα και Κομοτηνή, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, θα έχουμε πρόβλημα στην Ξάνθη. Έχουμε και το κλειστό Κέντρο Κράτησης Παράτυπων Μεταναστών. Έτσι, εάν συνεχίσουμε με τις ίδιες ελλείψεις προσωπικού, θα έχουμε πρόβλημα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές μας υπηρεσίες για το μεταναστευτικό…» τονίζει ο κ. Ν. Γουναρίδης, επισημαίνοντας πως, στην παρούσα φάση, πανδημία και μεταναστευτικό είναι τα δύο θέματα που απασχολούν έντονα την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και το σωματείο.

  Τέλος, όπως καταλήγει, θετικά σημεία στον «κυκεώνα» των δυσμενών εξελίξεων που διανύουμε τελευταία, είναι η μείωση της εγκληματικότητας αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων σε τοπικό επίπεδο. Είναι επόμενο, βέβαια, να υπάρχει αυτή η μείωση, τη στιγμή που έχει τεθεί σε ισχύ ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου