[24.800 ευρώ απο το Δήμο Ξάνθης για την… ψηφιακή “ευαισθητοποίηση” των Ρομά στο Κορονοϊό!!!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Στο Δήμο Ξάνθης, φαίνεται, ότι τα οικονομικά όχι μόνο πηγαίνουν απο το καλό στο καλύτερο, αλλά η νέα Διοίκηση του Δήμου υπο τον νέο Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ενημέρωση του κοινού για τον Κορονοϊό!

Δεν εξηγείται αλλιώς, το “ειδικό καθεστώς” με το οποίο κινείται ο Δήμος και αντί δημοσίων προσκλήσεων, προβαίνει στις απευθείας αναθέσεις για δράσεις και μάλιστα σε περιοχή ΡΟΜΑ (!!!) για την ψηφιακή τους ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Είναι μία υπόθεση που σαφώς και εκ της φύσεώς της, “βγάζει μάτι”, ότι πρόκειται περισσότερο για στήριξη του επιχειρηματία που του ανατέθηκε η παροχή της υπηρεσίας, παρά αυτή καθ΄αυτή η αιτία της ανάθεσης.

 

Η ΑΝΑΘΕΣΗ

Ο Δήμος Ξάνθης λοιπόν, αποφάσισε δια του αρμοδίου αντιδημάρχου Μανόλη Φανουράκη τα εξής:

Α. Εγκρίνουμε την παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης του
κοινού αλλά και λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού (Covid-19) σε καταυλισμούς Ρομά, εκτιμώμενης αξίας 24.800,00 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.


Β. Εγκρίνουμε τις τεχνικές προδιαγραφές της παροχής υπηρεσιών για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης του κοινού αλλά και λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού (Covid-19) σε καταυλισμούς Ρομά, όπως αυτές περιέχονται στην από 23-11-2020 Τεχνική Έκθεση της συγκεκριμένης παροχής υπηρεσίας, του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ξάνθης.
Γ. Αναθέτουμε απευθείας την εκτέλεση της παροχής υπηρεσιών για την υλοποίηση
δράσεων ενημέρωσης του κοινού αλλά και λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού (Covid-19) σε καταυλισμούς Ρομά, στην εταιρεία «ΑΛΚΜΗΝΗ
ΜΟΥΔΑΝΙΔΟΥ» ON LINE MEDIA – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, με Α.Φ.Μ. 114427962 – Δ.Ο.Υ. Ξάνθης,
με στοιχεία επικοινωνίας, οδός
Βουλγαροκτόνου 4-6 – Ξάνθη Τ.Κ.: 67133, τηλ.: 2541070317, έναντι του ποσού των 24.800,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α.
Δ. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, από τον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους, όπου υπάρχει εγγεγραμμένη σχετική πίστωση στους Κ.Α.: 02.15.6495.06 – 02.70.6495.01.
Ε. Η συνολική χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης παροχής υπηρεσίας ορίζεται έως 30/11/2020 και μπορεί να παραταθεί εφόσον το επιτρέψει σχετική νομοθεσία.
ΣΤ. Η πληρωμή του συμβατικού ποσού θα γίνεται με την έκδοση ενταλμάτων
πληρωμής, μετά την υποβολή από τον ανάδοχο εξοφλητικών τιμολογίων.
Ζ. Στη σύμβαση που θα συναφθεί θα αναφερθούν ειδικότεροι όροι για την ορθή και
απρόσκοπτη εκτέλεση της εν λόγω παροχής υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
α/α
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Η επιχείρηση δεν είναι τυχαία, αν και “νεοσύστατη”. Στο παρασκήνιο “υποκρύπτεται” το παλιό καθεστώς του “ΚΑΝΑΛΙΟΥ 6” (σ.σ. το οποίο εκπέμπει κατά περίσταση και κατά τις συμφωνίες εισοδηματικού χαρακτήρα κυρίως απο κρατικές διαφημίσεις όταν το επιβάλλουν οι καταστάσεις όπως είχε συμβεί επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…).

Βεβαίως, αυτό καθ’ αυτό δεν είναι το μεμπτό, μιας και η αγορά είναι ελεύθερη και ως έτσι ο καθένας μπορεί να δραστηριοποιείται με τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει.

Το μεμπτό είναι ακριβώς απο την πλευρά του Δήμου Ξάνθης, που συνεχίζει τις απευθείας αναθέσεις σε έργα και υπηρεσίες, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το δημοτικό χρήμα ανήκει στους δημότες και ως έτσι θα υπάρξει λογοδοσία, όποιας μορφής και αν χρειαστεί.

Οι αναθέσεις, όσο και αν “βοηθούν” οι περιστάσεις του κορονοϊού, δεν μπορούν να γίνονται ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ξάνθης.

Οφείλουν, τόσο ο Δήμος Ξάνθης, όσο και όλοι οι Δήμοι να είναι συνετοί, να ακολουθούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα και να μην εκμεταλλεύονται καταστάσεις και περιστάσεις! Φυσικά ουδείς λόγος για το περιεχόμενο της ανάθεσης, αφού σύμφωνα με το Δήμο Ξάνθης “οι καταυλισμοί των Ρομά” δύναται να διαθέτουν ψηφιακή πρόσβαση!!!

Εκτός και αν ισχύει, ότι “ο λύκος στην αντάρα χαίρεται…”
Για πόσο όμως;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου