[Παρουσία Μπίλ Πάπας (μέσω Skype απο την Αυστραλία), η παρουσίαση της νέας διοίκησης και του νέου προπονητή -Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή;!]

Δεν υπάρχουν σχόλια



Μπιλ Πάπας: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και στον Τάσο Γιαμουρίδη, για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τη συμβολή του στην ομάδα της Ξάνθης. Ο Τάσος είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης, που με όρεξη και πάθος κατανοεί τις ανάγκες της ομάδας και φροντίζει πάντα για το καλύτερο»

Η Ξάνθη μπαίνει σε μία νέα εποχή;!. Λίγες εβδομάδες μετά τον οδυνηρό υποβιβασμό της στη Super League 2, για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, αλλά και την αλλαγή σκυτάλης στην ιδιοκτησία της ομάδας με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της από τον Ελληνοαυστραλό, Μπιλ Πάπας, η ακριτική ομάδα παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/10) τη νέα διοίκηση, το νέο προπονητή της Τόνι Πόποβιτς, αλλά και τα στελέχη που θα «τρέχουν» πια την καθημερινότητα της ομάδας.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Πάπας, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους μέσω Skype, καθώς βρίσκεται στην Αυστραλία, δίνοντας το σύνθημα για την άμεση επάνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

«Καλησπέρα αγαπητοί, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Μπορεί η παρουσία μου να είναι "ψηφιακή" και συγνώμη που δεν είμαι εκεί μαζί σας, ωστόσο αισθάνομαι τον ενθουσιασμό και τη χαρά όλων όσων βρίσκονται στην αίθουσα και έχουν έρθει για να στηρίξουν την νέα εποχή του ΑΟΞ.

Η παρουσία σας σήμερα είναι πραγματικά τιμή μας. Η ομάδα μας θα βρεθεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία και σας θέλουμε δίπλα μας. Η ομάδα μας διανύει την καινούρια της εποχή. Μια εποχή διαφορετική από τις άλλες. Μια εποχή που προβλέπεται φωτεινή. Με το βλέμμα μας στραμμένο στην κορυφή, βάζουμε γερά θεμέλια χτίζοντας μια ομάδα «δεμένη», μια ομάδα με κοινό όραμα και στόχους.

Οι συνεργάτες μας και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για αυτή την ομάδα με την ιστορική πορεία, καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσουμε ξανά στη θέση που μας αξίζει. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους εσάς, που σε αυτό το ταξίδι στέκεστε στο πλευρό μου στηρίζοντας το νέο όραμα της ομάδας.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και στον Τάσο Γιαμουρίδη, για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τη συμβολή του στην ομάδα της Ξάνθης. Ο Τάσος είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης, που με όρεξη και πάθος κατανοεί τις ανάγκες της ομάδας και φροντίζει πάντα για το καλύτερο».

Ακολούθως παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της Ξάνθης, Τόνι Πόποβιτς: «Με τη νέα εποχή της Ξάνθης, σας παρουσιάζω τον Τόνι Πόποβιτς, έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης με εξαιρετικό ρεκόρ. Έχει κερδίσει πρωταθλήματα στην Αυστραλία, ήταν προπονητής της ομοσπονδίας και πολλές φορές προπονητής της χρονιάς στην Αυστραλία. Πιστεύω ότι έχω τον τέλειο άνθρωπο για το ταξίδι αυτό. Τον έχω παρακολουθήσει και σαν παίκτη και σαν προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει κι εντός και εντός γηπέδου σε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας καλωσορίσω και προσωπικά στη νέα εποχή του ΑΟΞ. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποτελεί για μένα ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο θέλω να το κερδίσω και θα το κερδίσω! Να είστε σίγουροι για αυτό!»

Ο Φάνης Ουζουνίδης, νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, έδωσε το δικό του στίγμα στη συνέντευξη τύπου «συμμετείχα με πρωτοστάτη τον Τάσο Γιαμουρίδη στην επιτυχημένη διαπραγμάτευση για την μεταβίβαση της ΠΑΕ. Αναλαμβάνω ως νομικός παραστάτης της ΠΑΕ, καθώς και την τιμητική θέση ως μέλος του ΔΣ. Στις αρμοδιότητες μου έγκειται η εκπροσώπηση της ΠΑΕ στις αθλητικές αρχές & επιτροπές. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δώσω τις μάχες ενώπιον των αρχών και να αποτελέσω την ασπίδα και τον θόλο προστασίας της».
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Τάσου Γιαμουρίδη, οι οποίοι ανέλυσαν το πώς προχώρησε η διαδικασία της αλλαγής σελίδας στον ακριτικό σύλλογο, ενώ ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας Ανέστης Τσετινές:

«Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκτός από Ξανθιώτης είμαι και παιδί που μεγάλωσε μέσα στην ομάδα μας - αρκετοί το γνωρίζετε τουλάχιστον οι παλαιότεροι πως ο πατέρας μου ο Γιώργος Τσετινές, ήταν για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ κατά την πρώτη εποχή της ομάδας μετά τη συνένωση του Ορφέα με την Ασπίδα Ξάνθης - και μετέπειτα προπονητής στις "φρέσκιες" τότε, ακαδημίες του ΑΟΞ, εκεί απ' όπου ξεκίνησα κι εγώ και είχα την τύχη να τον έχω προπονητή - δάσκαλο. Από εκεί λοιπόν, από εκείνα τα χρόνια είχε μπολιαστεί μέσα μου η αγάπη για την ομάδα μας.
Τα χρόνια κύλησαν και το 2010 βρέθηκα στην ομάδα για μια σύντομη θητεία τότε και μπορεί να έφυγα αλλά, ποτέ δεν έφυγε από μέσα μου η αγάπη για την ομάδα μας, για τον ΑΟΞ. Αυτός ο λόγος, η μεγάλη μου αγάπη για την ομάδα δηλαδή, σε συνάρτηση με το πρότζεκτ του κ. Πάπας για το νέο ΑΟ Ξάνθης ήταν οι παράγοντες που με ώθησαν να αποδεχθώ χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αυτή την πρόκληση της ευθύνης αυτού του νέου ξεκινήματος, της νέας εποχής για την ομάδα μας».

Τελευταίος όλων μίλησε ο νέος προπονητής της ομάδας, Τόνι Πόποβιτς, ο οποίος ανέλυσε και το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας: «Ευχαριστώ, καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σ' αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πάπας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία καθώς επίσης και τους ανθρώπους της ομάδας. Το κλαμπ έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία από το 1989 στην μεγάλη κατηγορία. Έχουμε μια ευκαιρία σε μια νέα εποχή για την ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε τη νέα ιστορία.

Έχουμε μία δυναμική ομάδα, μεγάλα σχέδια και στόχους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας. Έχουμε πολλή δουλειά και είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε σε μικρό διάστημα όσα θέλουμε. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία αλλά ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη SL1 το συντομότερο δυνατό.

Η Ξάνθη είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα και είμαστε περήφανοι γι' αυτό και υποσχόμαστε τους φιλάθλους ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε το όραμα της ομάδας αλλά και της πόλης. Θέλουμε να είναι όλη οι υπερήφανοι για την ομάδα για το ποδόσφαιρό μας και θα παίζουμε όσο γίνεται καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε». Και πρόσθεσε για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η Ξάνθη:

«Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο υψηλής ταχύτητας, να υπάρχει κίνηση θέλουμε να είμαστε επιθετικοί αμυντικά για να ελέγχουμε τον ρυθμό των αγώνων. Με την υποστήριξη του κλαμπ που είναι καλοί παίκτες, θέλουμε μια νοοτροπία νικητή. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά αυτό θέλουμε να είναι το στυλ μας.

«Δεν δίστασα καθόλου να επιλέξω την Ξάνθη. Είναι ένα φανταστικό project. Έχω εντυπωσιαστεί από το πως δουλεύει ο καθένας στην ομάδα για ένα κοινό όραμα. Μου αρέσει πολύ η πόλη της Ξάνθης και πιστεύω ότι το όραμα του κλαμπ είναι εύκολο να το αποδεχθεί κάποιος. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε βάσει του οράματος του Προέδρου και θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όλοι είμαστε νέοι στην ομάδα και ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρος αλλά όλοι είμαστε εδώ για τον ίδιο λόγο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πράγματα στην Ξάνθη Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν ήρθα εδώ για μια εύκολη δουλειά. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες αλλά είμαι φιλόδοξος όπως και οι άνθρωποι της ομάδας καθώς έχουμε την ίδια οπτική».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Σύλλογος Παλαίμαχων του ΑΟΞ δώρισε στον Tony Popovic δύο βιβλία με ιδιαίτερη αφιέρωση για πολλές επιτυχίες, ενώ ανάλογες ευχές δέχθηκε και από τους Xanthifans. 
 

 











Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου