[Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Με τρεις αντι-Navtex δεσμεύει Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Επιμένει στην επιθετική ρητορική της η Άγκυρα καθώς το βράδυ της Τρίτης προχώρησε στην έκδοση τριών διαδοχικών οδηγιών προς ναυτιλλομένους (Navtex), απαντώντας στη διενέργεια των ελληνικών στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο.

Με τις τρεις αντι-Navtex η Τουρκία επικαλείται το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Αη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα αμφισβητεί κατά πάγια τακτική εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα παρουσίας στρατιωτικών δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών διεθνών συνθηκών.

Oruc Reis: Σε πλήρη ετοιμότητα ο Στόλος στο Καστελόριζο
Εν τω μεταξύ με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την προκλητική προσέγγιση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Καστελόριζο.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκαν τοι πρωί της Τρίτης σε πλήρη παράταξη γύρω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, στην περιοχή που έχει δεσμεύσει με την παράνομη navtex για σεισμικές έρευνες η Τουρκία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν απόλυτα έτοιμες αλλά και πλήρως αποφασισμένες να επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου