[Johnson & Johnson: Παγώνει προσωρινά τις δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Αναστέλλει προσωρινά την κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού η φαρμακευτική Johnson & Johnson καθώς ένας από τους εθελοντές εκδήλωσε ανεξήγητη ασθένεια.

Η αναστολή επηρεάζει όλες τις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών για την Τρίτη φάση που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης συνεπάγεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία του συστήματος εγγραφών μέσω Διαδικτύου, που είχε αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε σκοπό να συγκεντρωθούν 60.000 εθελοντές στο πλαίσιο της λεγόμενης τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θεωρείται από τα πιο φιλόδοξα που «τρέχουν» στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Covid-19, και ένα εκ των λίγων που έχουν εισέλθει στο τελευταίο στάδιο δοκιμών στις ΗΠΑ, μετά τα εμβόλια της AstraZeneca, της Modern  και της Pfizer.

Η φαρμακευτική δεν αποκάλυψε αμέσως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια επικαλούμενη το απόρρητο του θέματος. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι ασθένειες και άλλες παρενέργειες αποτελούν αναμενόμενη εξέλιξη σε  οποιασδήποτε κλινική μελέτη με  προκαθορισμένες οδηγίες για την παρακολούθηση των συμβάντων.

Ανεπιθύμητα σοβαρά συμβάντα αυτής της φύσης είναι «αναμενόμενη συνιστώσα κάθε κλινικής δοκιμής, ειδικά μεγάλου εύρους», ανέφερε η φαρμακευτική.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια εξέλιξη αντιμετώπισε και η AstraZeneca τον Σεπτέμβριο, όταν ανεστάλη η κλινική δοκιμή του δικού της πειραματικού εμβολίου, που αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω  ανεξήγητης ασθένειας που παρουσιάστηκε σε εθελοντή. Πριν ανασταλεί η δοκιμή, τα αποτελέσματά της αναμένονταν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2021.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου