[Δάσκαλοι Ξάνθης: Εγκληματεί η κ. Κεραμέως. Βάζει σε κίνδυνο την εκπαιδευτική κοινότητα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Προφανώς η υπουργός κ. Κεραμέως το μόνο που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι να στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπάνε τους μαθητές που αντιδρούν στις αποφάσεις της, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωής τους λόγω covid-19, καθημερινά στον χώρο της διδασκαλίας.

Αν από όλα αυτά που αναφέρουν οι δάσκαλοι σαν λόγω για την απεργιακή κινητοποίηση τους είναι αλήθεια, τότε οι γονείς πρέπει να τιμωρήσουν την κυρία Κεραμέως καταφεύγοντας στην δικαιοσύνη.

ΘΕΜΑ: «Απεργιακή κινητοποίηση 15 Οκτωβρίου».     
        
Στις 15 Οκτωβρίου συμπληρώνουμε ένα μήνα  από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία. Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας.

Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και δεν έχουν προχωρήσει σε σπάσιμο των τμημάτων. Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Οι ασαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, η απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, το νέο «κοσκίνισμα» για το ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η υπουργός Παιδείας συνεχίζει να προκαλεί με την εμμονή της στην online αναμετάδοση του μαθήματος τη στιγμή που η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, προχώρησε σε ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας, να υπερασπιστούμε την υγεία και τη μόρφωση!

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, το Δ.Σ της ομοσπονδίας μας, ομόφωνα, προχώρησε στην κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 και καλούμαστε όλοι και όλες να συμμετέχουμε.

Δίνουμε δυναμικά το «παρών» στη συγκέντρωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία  Ξάνθης.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Για το Δ.Σ.



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου