[Δύσκολη νύχτα στον Έβρο: Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι και αργά το βράδυ της Πέμπτης οι πυροσβέστες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στον Έβρο.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης καίει το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν ωστόσο η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς μόλις έπεσε το σκοτάδι αποχώρησαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην επιχείρηση κατάσβεσης πλέον συμμετέχουν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα.

Την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς οι δυνάμεις των πυροσβεστών θα ενισχύονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας , δασεργάτες, με την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και του Στρατού, δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της διάδοσης της πυρκαγιάς, ενώ τα δύο ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Σημειώνεται πως τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου