[Δείτε πως να αυξήσετε τα κέρδη σας ως επαγγελματίας]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η σκέψη της αύξησης των κερδών βρίσκεται στο μυαλό των περισσοτέρων ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Πολύ πιθανόν και στο δικό σας. Οι δύο βασικότεροι τρόποι για να το καταφέρετε αυτό, είναι η αύξηση των τιμών και η μείωση του κόστους. Και αυτό είναι κάτι που λίγο – πολύ όλοι οι επιχειρηματίες το γνωρίζουν. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι το εξής: με ποιες ενέργειες η κάθε επιχείρηση ξεχωριστά θα καταφέρει να αυξήσει τα κέρδη της; Διαβάστε για τις παρακάτω ενέργειες και εφαρμόστε εκείνες τις στρατηγικές που είναι πιο οι επικερδείς για την επιχείρησή σας, στο σημερινό απαιτητικό οικονομικό τοπίο.

Αυξήστε τη διαφήμισή σας
Μπορεί ακόμα να είστε διστακτικοί στο να ξοδέψετε τα χρήματά σας για διαφήμιση. Ίσως να είχατε μια εμπειρία του παρελθόντος, όπου είχατε επενδύσει τα χρήματά σας και εκείνα δεν είχαν αποδώσει. Ανεξάρτητα από τις προηγούμενες εμπειρίες σας με τη διαφήμιση, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως οι διαφημίσεις λειτουργούν, αλλά σε μακροπρόθεσμο πλάνο. Θυμηθείτε πως ο μοναδικός τρόπος για να εμφανιστείτε μπροστά στα μάτια των δυνητικών πελατών σας, είτε είστε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, είτε είστε ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, η διαφήμιση αποτελεί το μοναδικό μέσο προβολής σας.

Αυξήστε τις τιμές σας
Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η αύξηση των τιμών σας είναι από τους βασικότερους τρόπους αύξησης των κερδών. Για το σημερινό οικονομικό κλίμα που επικρατεί όμως, δεν θα λέγαμε πως είναι και τόσο δημοφιλής ως επιλογή. Ωστόσο, μερικές φορές για να παραμείνετε στο παιχνίδι των επιχειρήσεων, θα πρέπει να αυξήσετε τις τιμές σας. Για να καθορίσετε την τιμή των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας θα πρέπει να λάβετε τα εξής υπόψη:
• Το κόστος παραγωγής του προϊόντος
• Το κόστος παράδοσής του
• Τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης
• Τις τιμές των ανταγωνιστών
• Την τελευταία αύξηση των τιμών σας

Προσεγγίστε τους υπάρχοντες πελάτες σας
Αρκετές φορές είναι πιο εύκολο και οικονομικότερο να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας. Επωφεληθείτε από άτομα που βρίσκονται ήδη στη βάση των πελατών σας, προσφέροντάς τους νέα προιόντα ή επιπρόσθετα στοιχεία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ήδη έχουν στην κατοχή τους. Σκεφτείτε πως είστε ένας τεχνικός στην Αθήνα. Ένας άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχετε αυτό, είναι χρησιμοποιώντας τις λίστες email σας. Στέλνοντας email στους ήδη υπάρχοντες και ευχαριστημένους πελάτες σας για τις ειδικές προσφορές στις υπηρεσίες σας, θα πετύχετε την αύξηση των κερδών σας.

Μειώστε τα λειτουργικά κόστη
Εξετάστε τις διάφορες λειτουργικές διαδικασίες της επιχείρησής σας, και αναρωτηθείτε:
• Υπάρχουν τομείς όπου μπορώ να βελτιώσω την απόδοση της παραγωγής μου;
• Μπορώ να διαπραγματευτώ για φθηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες;
• Η χρήση ενός νέου λογισμικού ή μια νέα πρόσληψη εργαζομένου θα μου εξοικονομήσει μακροπρόθεσμα κέρδη;

Σκεφτείτε την συνεργασία με κάποια άλλη επιχείρηση
Σίγουρα υπάρχουν παρόμοιες επιχειρήσεις με τη δική σας, οι οποίες όμως ικανοποιούν μια διαφορετική ανάγκη, έχοντας ίσως και μια διαφορετική πελατειακή βάση. Μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να μην σας είχε περάσει από το μυαλό, αλλά θα μια προσπάθεια συνεργασίας με μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές. Για παράδειγμα ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα που ειδικεύεται στα τροχαία ατυχήματα, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μορφή συνεργασίας με ένα αντίστοιχο δικηγορικό το οποίο εξειδικεύεται στο Εργατικό Δίκαιο.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί και έτοιμοι να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις για να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εξερευνήστε τις παραπάνω επιλογές και εφαρμόστε τις για την δική σας, με σκοπό την ανάπτυξη μιας οικονομικά υγιούς και κερδοφόρας επιχείρησης που θα ξεχωρίσει στο σημερινό οικονομικό τοπίο.


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου