[Σαμοθράκη: Οι Ανεμογεννήτριες σε πρώτο πλάνο στα αιτήματα προς τον Πρωθυπουργό]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Σαμοθράκης, όπως φαίνεται, η προσπάθεια δύο εταιριών να εγκαταστήσουν συστάδες ανεμογεννητριών στην κορυφή του βουνού ΣΑΟΣ. Πρόκειται για δύο εταιρίες που τα προτζεκτ τους συνολικά περιέχουν πρόβλεψη για εγκατάσταση 39 ανεμογεννητριών.

Ο προβληματισμός αυτός μεταφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέπτεται το νησί το τρέχον Σαββατοκύριακο. Λίγο πριν από την τελετή της αναγωγής του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, ο κος Μητσοτάκης άκουσε μία σειρά ανθρώπων που το εξέθεσαν προβλήματα που απασχολούν το νησί και χρειάζονται λύσεις.

Ο ίδιος απάντησε σε όλα όσα ετέθησαν, μένοντας όμως ειδικά στο θέμα των ανεμογεννητριών για να πει ότι «είμαι πολύ επιφυλακτικός στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μικρά που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ακόμα ότι χαίρεται που η δημοτική αρχή δεν είναι αρνητικοί συλλήβδην στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αλλά ειδικά στο συγκεκριμένο πρότζεκτ λόγω του αριθμού των ανεμογεννητριών αλλά και της προτεινόμενης τοποθεσίας εγκατάστασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή και το υπό κατάρτιση πρόγραμμα μείωσης του ζωικού κεφαλαίου του νησιού, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση της υπερβόσκησης, αλλά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του κτηνοτροφικού κλάδου.

Από τις προτάσεις που άκουσε και «έβαλε στην άκρη» ο κος Μητσοτάκης ήταν αυτή της εγκατάστασης αεροδρομίου, ενώ αντίθετα επέμεινε στην ενίσχυση των λιμενικών υποδομών.

Παράλληλα ο κος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα το έργο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του Λυκείου Σαμοθράκης καθώς και τα έργα που αφορούν το Κέντρο Υγείας, λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο και γενικότερο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σαμοθράκη τόσο ως πρωθυπουργός, όσο όμως και ως άτομο.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου