[Κ. Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Νομίζω ότι η επένδυση στο λιμάνι θα καταστήσει την πόλη οικονομικό κέντρο»]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

«Οικονομικό και γεωπολιτικό κέντρο» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα γίνει η Αλεξανδρούπολη μετά τις επενδύσεις στο λιμάνι της, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Προηγουμένως, ο ίδιος και το επιτελείο του βρέθηκαν στις Φέρες, όπου και παρακολούθησαν παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου φράχτη στα σύνορα.

    Μητσοτάκης από Φέρες Έβρου: «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας»

Στον ΟΛΑ, τον πρωθυπουργό συνόδευσε η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, και συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, τους Βουλευτές Έβρου, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η χρονική συγκυρία της επίσκεψής μου, γι’ αυτό ήθελα να έρθω στο λιμάνι καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι είχαμε τέσσερις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, οι οποίες όλες φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και θα αξιολογηθούν τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση.

«Εύχομαι, να μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ σύντομα ώστε πράγματι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνει αυτό το οποίο όλοι οραματιζόμαστε: ένας πόλος ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, για ολόκληρη τη Θράκη. Νομίζω ότι είναι μία επένδυση η οποία θα καταστήσει την Αλεξανδρούπολη οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό κέντρο. Οπότε, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι είχαμε τέσσερις καθώς φαίνεται πολύ αξιόπιστες προσφορές. Και, βέβαια, προσβλέπουμε τώρα στην ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων του διαγωνισμού» σημείωσε εμφατικά.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού συνέπεσε, όπως σημείωσε, με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τέσσερα επενδυτικά σχήματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο μιας επένδυσης που θα καταστήσει την Αλεξανδρούπολη οικονομικό και γεωπολιτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

    Ο.Λ. Αλεξανδρούπολης: Σήμερα «κλειδώνουν» οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του 67% των μετοχών του.





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου