[Ο μύθος για την κρέμα ματιών και την σχέση της με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κρέμα ματιών βοηθά καθόλου στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, καθώς η αιτία της ύπαρξής τους είναι, κυρίως, γενετική.

Κάτι που ισχύει για μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, οι δερματολόγοι λένε ότι η χρήση κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους, αρκεί να γνωρίζετε τι πρέπει να ψάξετε.

Οι μαύροι κύκλοι, λοιπόν, μπορεί να προκληθούν είτε από περίσσεια χρωστική στο συγκεκριμένο σημείο του δέρματος, είτε από αγγειακότητα, είτε πρόκειται για κάποιο γενετικό πρόβλημα. Στην τελευταία περίπτωση, αρχίζουν να παρατηρούνται σε νεαρή ηλικία.

Στην περίπτωση που είναι αγγειακό, δηλαδή το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι πιο λεπτό τόσο ώστε να φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν ανακαλυφθεί πεπτίδια σε ορισμένα προϊόντα ματιών που βοηθούν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Εάν δεν είστε σίγουροι, ωστόσο, με το είδος των μαύρων κύκλων που έχετε να αντιμετωπίσετε, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αντιοξειδωτικών (όπως βιταμίνη C ή πράσινο τσάι) για την προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω χρωματισμό.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου