[Τι να κάνετε στην κουζίνα σήμερα για να είστε καλύτερα αύριο]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το σαββατοκύριακο είναι πάντα κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία αλλά μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες, πέρα από την ξεκούραση έχετε να κάνετε και τις δουλειές του σπιτιού. Έλα, όμως, που αυτά περνούν γρήγορα και η νέα εβδομάδα έρχεται το ίδιο απαιτητική με την προηγούμενη.

Αλλά αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στην κουζίνα σας και ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, το 24ωρό σας θα είναι πολύ πιο ανέμελο.

Προετοιμάστε το αυριανό δείπνο και αφήστε τις οδηγίες για τον μάγειρα
Το δείπνο πρέπει να είναι μια ομαδική απόφαση και δεδομένου ότι οι άντρες μαγειρεύουν καλύτερα από τις γυναίκες αλλά αφήνουν μια κουζίνα σαν να έχει πέσει βόμβα μέσα, κορίτσια σας έχουμε τη λύση! Τι θα λέγατε να προετοιμάζετε το δείπνο με τα υλικά στα μπολάκια τους ώστε να το βρει την επόμενη μέρα ο σύζυγός σας πάνω στο τραπέζι και να γλιτώσετε τη λάντζα;

Μετακινήστε τα κατεψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο
Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά για να ξεπαγώσετε το αυριανό κρέας που θα καταναλώσετε. Όταν σχεδιάζετε να μαγειρέψετε κοτόπουλο, βγάλτε το κατεψυγμένο κομμάτι από το προηγούμενο βράδυ και τοποθετήστε το ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν επιστρέψετε από τη δουλειά την επόμενη μέρα θα είναι εντελώς αποψυγμένο και σχεδόν έτοιμο για να φαγωθεί.

Προετοιμάστε ένα πρωινό που «μαγειρεύεται» από μόνο του
Δεν θα ήταν υπέροχο να σας περιμένει ένα πρωινό στο τραπέζι κάθε πρωί που ξυπνάτε; Επειδή όμως αυτό συμβαίνει ενίοτε, προτιμήστε για τις καθημερινές ένα πρωινό που δεν θέλει κόπο. Μπορεί να είναι γιαούρτι με φρούτα, γιαούρτι με δημητριακά, κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ και ούτω καθεξής.

Πλύνετε και απομακρύνετε τα πιάτα του δείπνου
Ακριβώς όπως πλένετε το σώμα σας στο τέλος της ημέρας για να χαλαρώσετε, θα πρέπει να πλένετε τα πιάτα και να αφήνετε τον πάγκο της κουζίνας καθαρό. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρόνο το πρωί αφού δεν θα χρειαστεί να βρείτε εξοπλισμό, π.χ μια κούπα για να πιείτε τον καφέ σας.

Στρώστε το τραπέζι από το βράδυ
Σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο το πρωί βάζοντας στο τραπέζι ότι ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα χρειαστείτε. Το μπολ για τα δημητριακά για παράδειγμα μπορεί να σας περιμένει. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε το σετ με τα μαχαιροπίρουνα και το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα είναι να γεμίσετε απλώς με γάλα και δημητριακά το κύπελλο και να κόψετε σε φέτες τα φρούτα.

Ετοιμάστε τη τσάντα των παιδιών από το βράδυ
Αλλά μην την τοποθετήσετε οπουδήποτε. Το καλύτερο μέρος είναι εκεί όπου παίρνουν τα παιδιά το πρωινό τους. Έτσι αμέσως μετά το φαγητό θα έχουν κοντά τους όλα όσα χρειάζονται για να φύγουν στο σχολείο.

Έχετε έτοιμο και το κολατσιό για το σχολείο ή το γραφείο
Για τρόφιμα που δεν χρειάζεται να μένουν στο ψυγείο, όπως είναι τα τσιπς ή ορισμένα φρούτα, μπορείτε επίσης να τα προετοιμάσετε από το βράδυ ώστε το πρωινό να είναι πιο εύκολο. Μπορείτε επίσης σιγά σιγά να μάθετε τα παιδιά να ετοιμάζουν μόνα τους τα ταπεράκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου