[Αντίδραση του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης για το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων της περιφέρειας ΑΜΑΘ: “Ντροπή”]

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πολιτικό «φιλοδώρημα» ελεημοσύνης και ντροπής με εκλογικό κριτήριο ψηφοθηρίας και μοναδικής «έμπνευσης», επιχειρεί να διαχειριστεί ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τα 90.000.000€ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να διατίθενται λόγω COVID, στις πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας. (ΕΣΠΑ)Μοναδικό κριτήριο η απασχόληση, η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και όχι η πραγματική ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις λόγω COVID και βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού». Του υπενθυμίζουμε ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και στα επιδόματα του Κράτους δεν υπάρχουν τα κριτήρια αυτά.

Αναρωτιέται κανείς πόσες από τις επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία και η ζημία μπορεί να διαπιστωθεί μόνο από τη σύγκριση του κύκλου εργασιών του έτους 2019 με το 2020, την αντίστοιχη περίοδο και θα λάβουν αυτό το «φιλοδώρημα»;

Πώς μπορεί να «τσουβαλιάζει» τις επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν υπέστησαν ζημία αλλά αύξησαν το τζίρο τους με τις επιχειρήσεις που υπέστησαν πτώση τζίρου 5%, 10%, 20%, 30% με αυτές που συνετρίβησαν και πραγματοποίησαν τζίρο από 0% έως και 10%. Πώς θα σώσει αυτές τις επιχειρήσεις που είναι το κυρίαρχο;

Πόσες επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μπορούν πλέον να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν πραγματικά, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να λάβουν το πολιτικό «φιλοδώρημα» ελεημοσύνης και ντροπής, αλλά ούτε τα έξοδα «ταφής» της επιχείρησής τους.

Πλανάσθε πλάνην οικτράν αν νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε τους επιχειρηματίες του νομού Ξάνθης με αυτά τα κριτήρια, βάζοντας 20% επιπλέον, ως «κερασάκι στην τούρτα», στο νομό Ξάνθης. Σε ένα νομό που επλήγη κάθετα η οικονομία, η εργασία και η κοινωνία για 7 συνεχόμενους μήνες από την πανδημία, όσο κανένας νομός της Ελλάδας.

ΝΤΡΟΠΗ!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου