[Ξεκάθαρη δήλωση ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ για την αφίσα της ντροπής: Να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την ιστορία μας με ότι γράφουμε και εικονίζουμε!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με εντολή του Δήμαρχου Τσέπελη η αφίσα της ΝΤΡΟΠΗΣ έγινε και...τεράστιο πανό που πληρώθηκε αδρά και τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου. Δείτε τον με επιείκεια....Αυτό μπορεί, αυτό κάνει!



Με μια σεμνή, προσεχτική και λιτή δήλωση, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων με αφορμή την αφίσα της ΝΤΡΟΠΗΣ του Δήμου Ξάνθης για την Επέτειο των 101 χρόνων ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΗΣ της Ξάνθης μας, τονίζει με έμφαση οτι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε "με σεβασμό την ιστορία μας με οτι γράφουμε και εικονίζουμε".

Επικροτώντας απόλυτα την δήλωση του Μητροπολίτη και για λόγους καθαρά Εθνικής λαϊκής Ενότητας, δεν σχολιάζουμε τη δήλωσή του και απλά καλούμε κι εμείς ως εφημερίδα, "να βάλουν όλοι οι Ξανθιώτες την Ελληνική σημαία στα μαγαζιά και τα μπαλκόνια τους".
Κι όσο για την απόφαση του Δήμαρχου Τσέπελη να πληρώσει αδρά για να κάνει και...τεράστιο πανό την αφίσα της ΝΤΡΟΠΗΣ και να την τοποθετήσει στην είσοδο του Δημαρχείου Ξάνθης, αντικατοπτρίζει πλήρως την αισθητική και αμορφωσιά του. Δείτε τον με επιείκεια....Αυτό μπορεί, αυτό κάνει!

Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Εορτάζουμε φέτος την 101η Επέτειο των Ελευθερίων της πόλεώς μας, δυστυχώς δίχως την λαμπρότητα των προηγουμένων ετών, υπό καθεστώς παγκοσμίου αβεβαιότητος, αφού όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από έναν αόρατο θανατηφόρο εχθρό.

Καλούμε ωστόσο και υπό τις συνθήκες αυτές όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, τιμώντας τις ημέρες μνήμης, με σεβασμό προς τους κοντινούς προγόνους μας, οι οποίοι απαρνούμενοι τον εαυτό τους θυσιάστηκαν για τον τόπο και την πατρίδα μας.
Ως ελάχιστο αντίδωρο της θυσίας τους θα ήταν πρέπον να υψώσουμε όλοι τις σημαίες μας στις εισόδους των οικιών και των καταστημάτων μας, συνειδητοποιώντας την σπουδαιότητα να ζούμε ελεύθεροι.

Να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό το παρελθόν μας, την ιστορία μας, με ότι γράφουμε και εικονίζουμε. Να περιφρουρούμε το αγαθό της ελευθερίας και της υγείας, της δικής μας και των συνανθρώπων μας. Είναι προφανές άλλωστε, ότι, η προστασία των κοινών αγαθών αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά. Ο Κύριος, διά πρεσβειών της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης, να ευλογήση να εορτάσουμε και την 102η επέτειο των Ελευθερίων μας, εν υγιεία, ειρήνη, σωφροσύνη και πάνδημες εκδηλώσεις όπως αρμόζει στην ημέρα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου