[Τυχερό Έβρου: Νέα συνάντηση για την τύχη της 7ης Ταξιαρχίας εντός διμήνου]

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Νέα συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής νάντια στον κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου προγραμματίστηκε εντός του επόμενου διμήνου. Στην ίδια συνάντηση θα μετέχει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η 7η Ταξιαρχία εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίο σε μία εγκατάσταση που ολοκληρώθηκε περίπου πριν από 20 χρόνια και η φημολογούμενη κατάργηση ή μετακίνησή της έχει θέσει σε συναγερμό τους κατοίκους των οικισμών Τυχερό, Προβατώνα και Λευκίμη καθώς και τη δημοτική αρχή του Σουφλίου.


Η Οργανωτική Επιτροπή έθεσε το σύνολο των προβληματισμών και των αντιδράσεων υπόψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στον Έβρο.
Η συνάντηση έγινε στις Φέρες και όπως μεταφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Δόθηκε η δέσμευση ότι δεν θα παρθεί καμία απόφαση για το κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας εντός του επόμενου διμήνου όπου θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση του Υπουργού με την οργανωτική επιτροπή στο Τυχερό.


Πριν από τη σύσκεψη, σε σχόλιο του ενώπιον του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απόρρητου χαρακτήρα, σχεδιάζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν είναι αντικείμενο διαβούλευσης με τοπικούς φορείς στο τέλος της ημέρας, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλύτερα, νομίζω από όλους πώς να είναι η σωστή αμυντική διάταξη του Έβρου. Εδώ προσθέσαμε και τη Σαμοθράκη στο Σώμα από την ΑΣΔΕΝ για να είναι μία ενιαία αμυντική δομή. Αλλά όσον αφορά το δικό σας θέμα (εν. η 7η Ταξιαρχία), εγώ πάλι διαβεβαιώνω ότι θα ενισχυθεί η περιοχή Τυχερό – Προβατώνας σε έμψυχο υλικό τελικά. Θα ενισχυθεί».


«Τώρα πώς μιλάμε για ενίσχυση και κατάργηση δεν ξέρω κε Υπουργέ» αντέτεινε ο Παναγιώτης Καλακίκος και υπογράμμισε ότι «εμείς θα είμαστε εδώ. Κύριε Υπουργέ όταν κάτι καταργείται, δεν ενισχύεται, το λέει η λογική […] Θα χαρούμε πάρα πολύ να δούμε να αυξάνονται οι οργανικές θέσεις της Ταξιαρχίας. Τότε μόνο θα είμαστε ήσυχοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου