[Εφετείο Θράκης: Ισόβια και κάθειρξη 18 ετών για τον Δράκο της Ξάνθης]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ισόβια και κάθειρξη 18 ετών ο Δράκος της Ξάνθης Χρήστος Παπάζογλου και σήμερα στην κατ’ αναίρεση δίκη στο Εφετείο Θράκης.
Με ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού τιμωρήθηκε και πάλι ο “δράκος της Ξάνθης” στη σημερινή του δίκη.

Αναλυτικότερα: Ένοχος κρίθηκε το πρωί της Τρίτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην κατ’ αναίρεση δίκη που πραγματοποιήθηκε ο αποκαλούμενος «Δράκος της Ξάνθης» Χρήστος Παπάζογλου.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού, ποινή που ίσχυε και πριν καταθέσει την αναίρεσή του στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα.
Ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, σόκαρε το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

Έγκλημα απίστευτης αγριότητας
Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο!

Στη συνέχεια, προτού η όμορφη Ζωή αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την είχε περιλούσει με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα!

Στη δίκη του 35χρονου «δράκου της Ξάνθης» και σήμερα έδωσαν το παρών και οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και μάχονται για την εξάλειψη της βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου