[ΑΔΙΣΤΑΚΤOI, ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης όπου η Ελληνική Πολιτεία παρέχει τα πάντα ΔΩΡΕΑΝ!]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η ξεκάθαρη απάντηση του «Μ» στην εγκάθετη Σχολική Εφορεία του Τουρκικού Προξενείου που αντί να νοιαστούν για την υγεία των μαθητών, προσπαθεί να εξαπατήσει τη κοινή γνώμη για να κάνει "κάλπικη" προπαγάνδα!

ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ και ΨΕΥΤΕΣ, σας θυμίζουμε τι έκανε η Ελληνική πολιτεία για ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ το οποίο καθ’ επιθυμία της ίδιας της μειονότητας απέκτησε «εν μία νυκτί» υβριδικό καθεστώς λειτουργίας! Κι αντί για ένα ευχαριστώ, βγαίνετε κάθε τόσο παραπονούμενοι και διαμαρτυρόμενοι για δήθεν αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ και ΨΕΥΤΕΣ! Ο λόγος για την περιβόητη ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑτου Μειονοτικού (Τουρκικού) Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, που χωρίς ονόματα, εξέδωσε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση, γεμάτη ΨΕΜΑΤΑ και ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ απέναντι στην Ελληνική Πολιτεία! Με στόχο την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ φυσικά της κοινής γνώμης!!! Και ιδιαίτερα της δημοκρατικής και έντιμης μουσουλμανικής μειονότητας.
(σ.σ. Αλήθεια, η συγκεκριμένη ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ δεν πρέπει να μας δώσει το όνομα του συντάκτη της κατάπτυστης ανακοίνωσης; Και των άθλων που την υπέγραψαν; Ή μήπως την συνέταξε το ΥΠΕΞ Τουρκίας; Και ο Τούρκος πρόξενος;).
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Μόνο οργή προκαλεί το περιεχόμενο του προχθεσινού δελτίου τύπου που εξέδωσε η Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης (σ.σ. Την δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσια γιατί εμείς είμαστε δημοκρατική εφημερίδα και θέλουμε ν’ ακούγονται όλες οι απόψεις...), το οποίο διακρίνεται για την κακοβουλία, την αχαριστία, τα ψεύδη και προφανώς για τις εξωεκπαιδευτικές στοχεύσεις του συντάκτη του. Σε μια ακόμη σκανδαλώδη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης της κοινής γνώμης, η Σχολική Εφορεία επιχειρεί να αποδείξει ότι έξω είναι νύχτα, κρυπτόμενη πίσω από τη χιλιοπαιγμένη κασέτα της δήθεν «καταπάτησης» των μειονοτικών εκπαιδευτικών δικαιωμάτων. Για να δούμε, λοιπόν, με μερικά παραδείγματα πόσο «αδικημένο» είναι αυτό το σχολείο από την Ελληνική Πολιτεία:

-Παρά το ότι οι κτηριακές υποδομές του σχολείου είναι εκ του νόμου αρμοδιότητα της Σχολικής Εφορείας (και μέχρι πέρυσι του ιδιώτη, όσο το σχολείο ήταν αμιγώς ιδιωτικό), το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται είναι παραχώρηση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, για το οποίο ΔΕΝ καταβάλλεται κανένα μίσθωμα! Δωρεάν στέγαση λοιπόν.

-Εδώ και καιρό, η Σχολική Εφορεία ΔΕΝ καταβάλλει στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης μισθώματα (που τα χρησιμοποιεί και για τη συντήρηση των τεμενών της πόλης) για τους πρόσθετους χώρους του σχολείου που χρησιμοποιεί, δηλαδή για το νέο παράρτημα στην οδό Χατζησταύρου και για το χώρο αθλοπαιδιών στην οδό Βελισσαρίου. Πάλι δωρεάν!

-Χωρίς η Ελληνική Πολιτεία να έχει καμία συμβατική υποχρέωση για τη μειονοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 2017 κατασκεύασε με δικά της έξοδα ύψους €150.000 την επέκταση του σχολείου στην οδό Χατζηστάυρου (4 νέες αίθουσες + αύλειο χώρο). Το ίδιο έκανε και παλιότερα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, όπου κατασκεύασε ολόκληρη νέα πτέρυγα και τοποθέτησε προκάτ βαρέως τύπου.

-Ακόμα και όταν το σχολείο ήταν αμιγώς ιδιωτικό, η Ελληνική Πολιτεία μετέφερε ΔΩΡΕΑΝ τους μαθητές του σχολείου, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τα λοιπά ιδιωτικά σχολεία!

-Παρά τη σαφή πρόβλεψη του νόμου (διεξαγωγή κλήρωσης), η Ελληνική Πολιτεία δείχνοντας όλη την καλή της διάθεση, δεν πραγματοποιεί εγγραφές ανάλογα με τις κτηριακές προδιαγραφές του σχολείου, αλλά κάνει κάθε χρόνο «τα στραβά μάτια» επιτρέποντας ΟΛΕΣ τις εμπρόθεσμες εγγραφές των μαθητών της α’ γυμνασίου! Έτσι, λοιπόν, έχει δημιουργηθεί το λεγόμενο «κτηριακό» ζήτημα του σχολείου.

Αντί, λοιπόν, να ακούγεται και ένα ευχαριστώ για τις τόσες παραχωρήσεις και την προκλητική εύνοια της Πολιτείας προς το σχολείο (το οποίο καθ’ επιθυμία της ίδιας της μειονότητας απέκτησε «εν μία νυκτί» υβριδικό καθεστώς λειτουργίας ως μειονοτικό από αμιγώς ιδιωτικό), βγαίνει κάθε τόσο η Σχολική Εφορεία (και οι περί αυτής αιρετοί και μη «εκπρόσωποι» της μειονότητας) παραπονούμενοι και διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της Πολιτείας.

Ας μας απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα η Σχολική Εφορεία: θα σεβαστεί την πλήρη εφαρμογή των νόμων για το σχολείο, όταν η Πολιτεία το αποφασίσει ή πάλι θα μιλά για «διώξεις»; Μετά τα παραπάνω και όσον αφορά στα περί στοχοποίησης της μειονότητας και περιστολής των δικαιωμάτων της, παραδίδουμε το συντάκτη του δελτίου στην κοινή γνώμη, η οποία ξύπνησε πια και δεν τρώει κουτόχορτο.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


Ξάνθη 11/9/2020
Κατ’αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΟΙΕΛΕ, που αν και με διαφορετικό σκοπό, έφερε στο προσκήνιο το στεγαστικό μας πρόβλημα. Όμως, που ήταν αυτοί οι φορείς που ισχυρίζονται ότι αγαπούν την μειονότητα και τα παιδιά της μειονότητας, στην αρχή της περσινής εκπαιδευτικής χρονιάς που επί ημέρες είχαμε κατάληψη στο σχολείο μας ακριβώς για αυτό το λόγο; Γιατί; δεν στηρίξανε την προσπάθεια της σχολικής εφορείας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και το σημαντικότερο των μαθητών μας.

Τα προβλήματα στη μειονοτική εκπαίδευση και ιδίως τα προβλήματα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης ξεκινήσανε το έτος 2016; Πριν δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα; Πριν οι μαθητές μας παρακολουθούσαν τα μαθήματα τους, σε άλλο κτήριο και τάξεις;

Δεν ενημερώθηκαν οι αρχές για το κτηριακό πρόβλημα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του σχολείου η σχολική εφορεία, κατόπιν της μέσα σε μια νύχτα νομοθετικής ρύθμισης; Ποια βήματα κάνανε αυτές οι αρχές για την επίλυση αυτού του προβλήματος; Η να το ρωτήσουμε πιο ξεκάθαρα. Γιατί δεν κάνανε ούτε ένα βήμα;

Την στιγμή που το καθεστώς της μειονοτικής εκπαίδευσης είναι γνωστό και οι μαθητές της μειονότητας προτιμούν την μειονοτική εκπαίδευση, οι ερωτήσεις του τύπου «γιατί πηγαίνουν αυτά τα παιδιά στο μειονοτικό σχολείο και δεν πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία της περιοχής τους», δεν δείχνουν την επιθυμία - προσπάθεια επιβολής της δημόσιας εκπαίδευσης στη θέση της μειονοτικής εκπαίδευσης που είναι το δικαίωμα τους;

Τα άτομα και οι φορείς που δήθεν σκέφτονται το καλό των παιδιών μας, γιατί δεν αισθάνονται την ανάγκη να ρωτήσουν τις αρμόδιες αρχές ποιος είναι ο λόγος που το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο δεν έχει ένα σύγχρονο κτήριο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες; Μήπως ο πραγματικός τους σκοπός είναι διαφορετικός; όπως αναφέραμε παραπάνω.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ειδικά στους αρμόδιους της ΟΙΕΛΕ ότι από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας (Ιανουάριος 2019), καταβάλλουμε προσπάθειες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ενώ η επιτροπή που ορίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4563/2018 κατόπιν του ελέγχου που πραγματοποίησε στο σχολείο δεν αναφέρει καμία παρανομία στην έκθεση της, σε ποιες παράνομες ενέργειες, ποια παράνομα κτήρια και τάξεις αναφέρεται η ΟΙΕΛΕ;

Τι προσπαθεί να αναδείξει η ΟΙΕΛΕ με την χρήση των όρων και φράσεων όπως «ευαίσθητη περιοχή», «ακριτική περιοχή Θράκης», «σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο»; και κατόπιν αυτών με ποιο σκοπό χρησιμοποιεί την αβάσιμη και απαράδεκτη φράση «κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της νομιμότητας στην περιοχή είναι το Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει ……..»; Οι φράσεις αυτές δεν οδηγούν ξεκάθαρα στην στοχοποίηση και επομένως δεν αποτελούν έγκλημα;

Ο αρμόδιος της ΟΙΕΛΕ κ. Χριστόπουλος αναρωτήθηκε « Κάποιοι δηλώνουν ότι δήθεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Που είναι αυτές οι αποφάσεις;» και δήλωσε ότι υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ. Του θυμίζουμε ότι, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και να αρνηθεί την υπ’ αριθμ. 139/2017 απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης και την υπ΄αριθμ. 145/2018 (ειδική διαδικασία) απόφαση πάλι του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης. Περιληπτικά αυτές οι αποφάσεις αναφέρουν ρητά «ότι ο εργαζόμενος δεν άσκησε εντός της τρίμηνης προθεσμίας την αγωγή που δικαιούταν να ασκήσει, έτσι απώλεσε το δικαίωμα του και μ’ αυτό το τρόπο η λύση της σύμβασης εργασίας του κατέστη νόμιμη».
Στη παρ. 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση της συμμόρφωσης της διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις. Με αυτό το δεδομένο, ο ισχυρισμός ότι η απόφαση μιας επιτροπής, η αμεροληψία της οποίας αμφισβητείται, υπερισχύει μιας δικαστικής απόφασης, αποτελεί ξεκάθαρα μη αναγνώριση της διάταξης του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ρωτάμε τον κ. Χριστόπουλο, ποιος διασπείρει ψεύδη και παραπληροφόρηση;
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο της ΣΙΕΛΒΕ που έλαβε το λόγο κατά την συνέντευξη τύπου, ότι έχει αλλάξει το καθεστώς του σχολείου μας. Επομένως οι δηλώσεις του ως προς την μεταφορά των μαθητών δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Μήπως ενοχλείτε από το γεγονός ότι και οι μειονοτικοί μαθητές κάνουν χρήση ενός δικαιώματος που ισχύει για όλους τους μαθητές;
Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Κουρουτός απαντώντας μέσω διαδικτύου σε ένα ερώτημα που τέθηκε πάλι προχώρησε σε παραπλανητικές την κοινή γνώμη δηλώσεις αφού δήλωσε ότι φέτος!!! προέκυψε ξαφνικά, η μεγάλη προσέλευση των μαθητών και έτσι προέκυψε το πρόβλημα με τις αίθουσες. Εάν επιθυμεί μπορούμε να του δώσουμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία αλλά προς το παρόν απλός να του υπενθυμίσουμε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 36 λιγότερες εγγραφές στο σχολείο μας σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τέλος να αναφερθούμε και σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου που μας προκάλεσε εντύπωση. Ο κ. Κουρουτός αναφέρθηκε σε απόρρητες επιστολές της ΟΙΕΛΕ προς την κα Υπουργό και κα Υφυπουργό. Ως μέλη της μειονότητας, εμείς, για τις απόρρητες αλληλογραφίες του παρελθόντος ενημερωθήκαμε από το βιβλίο του Χρήστου Ηλιάδη με τίτλο « Η Θράκη απειλείται». Επομένως, αν και περνάνε τα χρόνια δεν αλλάζει η νοοτροπία και ο τρόπος προσέγγισης στη μειονότητα!!!

Εμείς όπως μέχρι σήμερα από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το έργο μας σε συνεργασία και με διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.
Με εκτίμηση προς την κοινή γνώμη.
Σχολική Εφορεία

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΙΕΛΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Την ίδια ώρα, όχι μόνο δεν κάνει πίσω η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, αλλά οδηγεί στον Εισαγγελέα την Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, μετά το προκλητικό έγγραφο της τελευταίας που τους ζητάει και τα ρέστα!
Ιδού η νέα ανακοίνωσή της:


Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/9/2020
ΟΙΕΛΕ προς πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης αποτελεί υγειονομική βόμβα και παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη

Αθήνα, 14/9/2020
Αριθμ. Πρωτ: 1599
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της για την εγκληματική αδιαφορία της σχετικά με την χαοτική και ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και την καλεί να λάβει άμεσα μέτρα, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σε ένα σχολείο υγειονομική-βόμβα, όπου αυτή τη στιγμή εκατοντάδες παιδιά στοιβάζονται σε τμήματα των 30 και άνω, σε ακατάλληλους χώρους, σε προκάτ κτήρια και υπόγεια, σε αίθουσες που δεν χωρούν καλά-καλά 20 μαθητές, η πολιτεία επιτρέπει την ακραία παρανομία σε καιρό πανδημίας που, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει χτυπήσει σκληρά την περιοχή της Ξάνθης και τα χωριά της μειονότητας.

Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία παραδόξως ανέχεται την αδιανόητη ενέργεια της διοίκησης του σχολείου που δεν επιτρέπει σε εκπαιδευτικό ο οποίος επιχειρήθηκε να απολυθεί από το σχολείο για τις ιδεολογικές (!) του πεποιθήσεις και η Πολιτεία έκρινε καταχρηστική την καταγγελία σύμβασής του.

Ερωτούμε: είναι δυνατόν σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου εφαρμόζονται οι στοιχειώδεις κανόνες δικαίου να εφαρμόζονται μέτρα που παραπέμπουν σε ανελεύθερα καθεστώτα; Είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέπει σε κάποιους να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια σε μια ευαίσθητη περιοχή που έχει χτυπηθεί άγρια από την οικονομική και την υγειονομική κρίση;
Για ποιο λόγο, άραγε, η ελληνική κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της και αφήνει το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης να λειτουργεί ανεξέλεγκτα;

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΙΕΛΕ:
Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης εκθέτει την πολιτεία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και προκαλεί έντονα ερωτηματικά για την πρόθεση των ελληνικών αρχών να βάλουν φραγμό στην ασυδοσία των διοικούντων το σχολείο. Η λειτουργία του σχολείου αυτού ως κράτος εν κράτει με ευθύνη της τριμελούς σχολικής εφορείας, δεν θίγει μόνο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια παιδιών, γονέων και εργαζόμενων αλλά και του συνόλου της κοινότητας.

Η Ομοσπονδία μας σας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση στο εν λόγω σχολείο. Υποχρεωθήκαμε να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, όπου οι καταγγελίες μας επιβεβαιώθηκαν. Η προσπάθεια που κάναμε για επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία εντός του Σαββατοκύριακου στάθηκε άκαρπη.

Αυτή τη στιγμή, ημέρα έναρξης του σχολικού έτους:
-Στο εν λόγω εκπαιδευτήριο συρρέουν ανεξέλεγκτα από όλα τα γύρω σχολεία μαθητές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα με πάνω από 30 παιδιά.
-Οι υπεράριθμοι μαθητές στεγάζονται σε ακατάλληλα και ανέλεγκτα κτήρια, σε προκάτ κτίσματα και σε υπόγειες αίθουσες.
-Οι τάξεις όπου στοιβάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι μικροσκοπικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ακατάλληλες τάξεις αυτές δεν χωρά ούτε καν το 50% των μαθητών.
-Νόμιμα εργαζόμενος εκπαιδευτικός, ο Νιχάτ Χότσικα, αν και υπάρχει ρητή εντολή των αρχών του Υπουργείου Παιδείας, δεν μπορεί να μπει στην τάξη για να ασκήσει τα διδακτικά του καθήκοντα!
-Τα στοιχεία του My Schoolπαραποιούνται από εκπροσώπους της σχολικής εφορείας.
Τα ερωτήματά μας είναι σαφή. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σχολείο υπό αυτές τις συνθήκες; Θα επιτρέψει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές να συνεχίσει να λειτουργεί μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο μιας πόλης και μάλιστα σε περιοχή που ήδη είχε πληγεί βαριά τους προηγούμενους μήνες από την πανδημία; Θα επιτρέψει να μην μπορεί νόμιμος εκπαιδευτικός, δικαιωμένος από την πολιτεία, να μπει στην τάξη, επειδή ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλουν αντιδημοκρατικούς κανόνες που δεν συνάδουν με το εγχώριο και διεθνές δίκαιο;

Η Ομοσπονδία μας με τη σημερινή επιστολή ζητά την άμεση, εντός της ημέρας, παρέμβασή σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να αποκατασταθούν τα αυτονόητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου