[Γέμισε νεκρούς γόνους, τσιπούρες και λαβράκια το μεσημέρι του Σαββάτου η Λίμνη Βιστωνίδας-Επί τόπου κι ο Ανδρέας Καραγιώργης]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για μια ακόμη φορά δυστυχώς, νεκρά ψάρια εντόπισε ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ Ανδρέας Καραγιώργης και υπάλληλος της Δ/νσης Αλιείας Ξάνθης, ο οποίος προέβει στις απαραίτητες μετρήσεις και παρέλαβε δείγματα των νεκρών ψαριών προς εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος των ψαριών οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων που θα προσδιορίσουν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος των ψαριών.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν πριν από μερικές ημέρες και στον ποταμό Κομψάτο, στην ΠΕ Ροδόπης, ενώ μετά από σχετικούς ελέγχους της Κτηνιατρικής υπηρεσίας διαπιστώθηκε πως ο θάνατος οφειλόταν σε έλλειψη οξυγόνου.

Πάντως στην όλη προσπάθεια εντοπισμού της αιτίας για τον θάνατο των ψαριών συμμετέχουν στελέχη του Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα” Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας και του Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες απο το fb







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου