[ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ! Νεαρά καθάρματα κακοποίησαν σκύλο σέρνοντάς τον στην άσφαλτο σε.. ημιθανή κατάσταση]

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ και το χωριό ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ! Δυστυχώς….!

Αναφέρομαι σε «νεαρά καθάρματα» που σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα, «αγόρασαν» (;) ένα σκυλί από κάποιον Θανάση από τη Δράμα (σ.σ. Ποιος είναι αυτός ο Θανάσης…) με σκοπό όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, να το ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!! Μέχρι να πεθάνει!!!

Το δικό μας σχόλιο:
«Οι εικόνες (φωτογραφίες) που είδαμε μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί δεν συνέλαβε τους νεαρούς δράστες ο αστυνομικός» αλλά και πως είναι δυνατόν «να φέρονται έτσι σε ένα σκυλί «κάποιοι» που θέλουν να λέγονται ….«άνθρωποι»; Κι όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός τι ηλικία είναι, του απάντησε με τρεις….διαφορετικές ηλικίες.
Η «Αδέσμευτη» θεωρεί υποχρέωσή της να ΕΝΩΣΕΙ τη φωνή της με τους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ Φίλους, ζητώντας:
1.Την παραδειγματική τιμωρία των νεαρών δραστών και σε περίπτωση που είναι ανήλικοι των γονέων τους.
2.Να σωθεί το άτυχο σκυλί!!!

Ιδού αυτούσια όλη η αποκαλυπτική καταγγελία:
Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος

ΕΠΕΙΓΟΝ!!
ΧΩΡΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ!!
Ο κ.Μιχαλης ήταν αυτόπτης μάρτυρας και περιγράφει τα εξής.
Νεαροι εσερναν το κυνηγοσκυλο πάνω στο δρόμο σε ημιθανή κατάσταση ,ο κ.Μιχαλης κάλεσε αστυνομία από το τμήμα Εχίνου,ο νεαρός (ο οποίος είπε τρεις ηλικίες δεν ήξερε ακριβώς την ηλικία του) ισχυρίστηκε ότι το αγόρασαν πριν μισή ώρα από έναν Θανάση από την Δράμα,ο αστυνομικός έκρινε ότι το σκυλί πρέπει να πάει στο σπίτι του ιδιοκτήτη του και ότι θα γίνει καλά,και τέλος καλό όλα καλά!!!

Να σημειώσουμε ότι το ζώο ήταν γεμάτο τσιμπούρια και παλιά τραύματα.
Έχουμε το ονοματεπώνυμο του νεαρού ιδιοκτήτη Κ.Χ από τον Κένταυρο και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατεβάσει το σκυλί σε κτηνιατρείο στην Ξάνθη ΤΩΡΑ!!!
*******
Εδώ είναι η κοινοποίηση του κ.Μιχαλη Πασσαλή στην ομάδα Ροδόπη Πομακοχωρια
Και ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος για το σκυλί στη Μύκη με την μεγάλη πληγή στο πρόσωπό του

Άλλο ένα περιστατικό άγριας κακοποίησης σκυλιού,κοντά στον Κένταυρο Ξάνθης χθες.
Ενημερώθηκε το Αστ.Τμήμα Εχίνου και άμεσα κατέφθασε περιπολικό.Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίεργη,καθώς δυο νεαροί έσερναν το σκυλί στην άσφαλτο για πολλές εκατοντάδες μέτρα.Το κυνηγόσκυλο αν κρίνουμε απο τις πληγές (καινούργιες και παλιές) που φέρει στο σώμα του,αλλά και το ότι ήταν τίγκα στα τσιμπούρια,η συνολική του εικόνα δείχνει πως το κακοποιούσαν συστηματικά σέρνοντάς το για αρκετό καιρό,κάτι που διέκρινε και ο αστυνομικός.Γιατί όμως;; Ο νεαρός που ήρθε λίγο αργότερα εκεί και δήλωσε πως είναι ο ιδιοκτήτης του σκυλιού και πως το αγόρασε απο κάποιον απο τη Δράμα πριν μισή ώρα,έλεγε αλήθεια ή κάτι άλλο κρύβεται εδώ;;Μέχρι και ο αστυνομικός του είπε: “Δεν μας τα λες καλά”.

Δεν θα δώσουμε συγχαρητήρια προς το παρόν στην αστυνομία για το ενδιαφέρον που έδειξε.Άλλωστε είναι καθήκον της να κάνει το αυτονόητο.Λογικά όμως εδώ θα έπρεπε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και η αυτεπάγγελτη δίωξη των υπευθύνων απο την αστυνομία.Αν γίνουν όλα αυτά,τότε θα δώσουμε πρώτοι τα μεγάλα ΜΠΡΑΒΟ και τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.

Θα περιμένουμε να σχηματισθεί δικογραφία για αυτό το χάλι του ζώου και ποιοί εμπλέκονται,ααλλά και να αναζητηθούν ευθύνες.Επίσης θα περιμένουμε να μάθουμε αν το σκυλί μεταφέρθηκε σε γιατρό,επειδή η κατάστασή του είναι κρίσιμη και χρήζει άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης.
Και φυσικά θα δωθεί κατάθεση στο εκεί αστυνομικό τμήμα απο το άτομο που βρέθηκε μπροστά σ’αυτό το αποτρόπαιο θέαμα.

Και κάτι άλλο: Εντύπωση προκάλεσε πάντως,ότι ο αστυνομικός που επαναλαμβάνουμε κατέφθασε άμεσα εκεί,ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός,λέγοντας πως το σκυλί θα γίνει καλά και να μην ανησυχούμε κλπ…Μεταξύ μας όμως: Βλέποντας ο καθένας αυτές τις εικόνες με τις πληγές και με το χάλι του ζώου,πιστεύετε πως όλα θα πάνε καλά;;

Το ζώο ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δύσκολα θα τα καταφέρει.Όση ώρα ήταν εκεί ο αυτόπτης μάρτυρας και ο αστυνομικός,το ζώο δεν είχε τη δύναμη να σηκώσει το κεφάλι του και να πιεί μια γουλιά νερό που του είχαν βάλει μπροστά του.Να ήθελε μήπως ο αστυνομικός να κλείσει την υπόθεση με τυπικές διαδικασίες,μιας και ο χρόνος τον πίεζε;;

Ευχόμαστε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο.γιατί απο τις αρχές και μόνον εξαρτάται αν θα αλλάξουν νοοτροπία προς τα ζώα κάποιοι συνάνθρωποί μας δυστυχώς.
Για να δούμε…Ας περιμένουμε τις εξελίξεις πρώτα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου