[Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Διακαής πόθος των περισσότερων γυναικών είναι τα πλούσια και μακριά μαλλιά -ακόμη κι αν δεν είναι στη μόδα. Πόσες φορές δεν έχετε πειραματιστεί με αμέτρητες θεραπείες και διαφορετικά προϊόντα που βοηθούν στην γρηγορότερη ανάπτυξή τους;
Παρακάτω θα βρείτε τρία μυστικά ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να τα μακρύνετε με φυσικούς τρόπους.

Τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και βιοτίνη
Η βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Η, αποτελεί μέρος της ομάδας βιταμινών του συμπλέγματος Β που βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Βοηθά, επίσης, στο μεταβολισμό των λιπών, των υδατανθράκων και των αμινοξέων που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης.
Γιατί πρέπει να τα γνωρίζετε όλα αυτά; Τα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται από τη ρίζα του θύλακα της τρίχας που αποτελείται από κύτταρα πρωτεΐνης. Για ταχύτερη ανάπτυξή τους, λοιπόν, πρέπει να έχετε μια διατροφή πλούσια σε βιοτίνη και πρωτεΐνη, προκειμένου να διευκολύνετε το μεταβολισμό των δομικών στοιχείων της πρωτεΐνης.


Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι το ζεστό νερό απογυμνώνει τα μαλλιά από την υγρασία και τα αποδυναμώνει, καθιστώντας τα, έτσι, πιο λεπτά και ευαίσθητα. Για να αποφύγετε, λοιπόν, τέτοιες «ζημιές» βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό κάθε φορά που λούζεστε.
Το ζεστό νερό θα προκαλέσει το άνοιγμα των ωοθηλακίων, επιτρέποντάς σας έτσι, να καθαρίσετε καλά το τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ το ξέπλυμα με κρύο νερό θα βοηθήσει να ξανακλείσουν και να μειωθεί η τριχόπτωση και το φριζάρισμα.

Τέλος το στέγνωμα με σεσουάρ
Το σίγουρο είναι ότι η θερμότητα βλάπτει τα μαλλιά σας. Αν θέλετε, λοιπόν, να μακρύνουν γρηγορότερα σταματήστε να τα στεγνώνετε με το σεσουάρ, φυσικά απαγορευτική είναι και η χρήση της πρέσας, και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου