[Χωρίς καμία εξήγηση… Δεν προσκλήθηκαν στη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη ΟΕΒΕΞ και Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μαρία Τσιακίρογλου:
«Έχουμε προτάσεις και επισημάνσεις, που αφορούν την περιοχή μας και θα έπρεπε να ακουστούν…»

Δεν κρύβει την πικρία της η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν στη συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης», οι παραγωγικοί φορείς της Ξάνθης, ΟΕΒΕΞ και Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, τη στιγμή, μάλιστα, που προσκλήθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δράμας και Καβάλας.

«Θα το θέσω και ως παράπονο. Για ποιο λόγο δεν προσκλήθηκαν στη Διακομματική Επιτροπή παραγωγικοί φορείς της περιοχής, που αποτελούν παράλληλα τους κοινωνικούς εταίρους του κράτους, μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων στα οποία ανήκουν; Ενώ, δηλαδή, προσκλήθηκαν οι αντίστοιχοι φορείς της Ροδόπης, δεν προσκλήθηκαν της Ξάνθης. Από την άλλη, πρόσκληση έλαβαν ακόμη και τα Επιμελητήρια Δράμας και Καβάλας. Χωρίς καμία απολύτως μομφή προς τους Προέδρους των δύο αυτών Επιμελητηρίων, που ορθώς συμμετέχουν στη συνάντηση από τη στιγμή που προσκλήθηκαν, θέλω να επισημάνω πως η Διακομματική Επιτροπή αφορά την περιοχή της Θράκης. Εξυπακούεται ότι ορθώς προσκλήθηκε κι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, έτσι κι αλλιώς. Από εκεί και πέρα, μυστήριο παραμένει γιατί δεν προσκληθήκαμε κι εμείς, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. Έχουμε προτάσεις και επισημάνσεις, που αφορούν την περιοχή μας και θα έπρεπε να ακουστούν…» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η κα Μ. Τσιακίρογλου.

Από εκεί και πέρα, όπως επισημαίνει η ίδια, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα αρνητικά που βρήκαν τους τελευταίους μήνες την τοπική αγορά είναι και η απόφαση για εξ αποστάσεως διδασκαλία, όσον αφορά τους φοιτητές, για το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει, η τοπική οικονομία κατά ένα μεγάλο μέρος στηρίζεται στους φοιτητές. Είναι αυτοί που δίνουν αξία στο ΑΕΠ και συμβάλουν στην εξωστρέφεια της πόλης, αφού προσελκύουν στην περιοχή συγγενείς και φίλους τους, όπως τονίζει.

«Τεράστια είναι η στήριξη της αγοράς, κυρίως των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης από τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ξάνθη. Το γεγονός ότι δεν θα έρθουν οι φοιτητές το Χειμώνα είναι πολύ αρνητικό για όλους μας, μιας και η οικονομία μας είναι κυκλική…» υπογραμμίζει η κα Μ. Τσιακίρογλου, αναφέροντας επίσης ότι, πλέον «οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά. Η επιστρεπτέα προκαταβολή νούμερο 3 που πρέπει να επιστραφεί κάποια στιγμή δεν αποτελεί σωτηρία για κανέναν. Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες της Πανδημίας. Σίγουρα, ένα δεύτερο lockdown θα αποτελέσει οικονομικά εθνική τραγωδία. Δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες. Απλά, δεν θα αντέξουν οικονομικά…».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου