[Η προσφυγή που φέρνει αλλαγή νόμου για τα γραφεία Τύπου]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αλλαγή στη διάταξη που προέβλεπε ότι οι δημοσιογράφοι για να προσληφθούν σε γραφεία Τύπου των δήμων και των περιφερειών θα έπρεπε να είναι μέλη των ενώσεων συντακτών που μετέχουν στην ΠΟΕΣΥ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ) προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η αλλαγή έγινε έπειτα από προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη από δύο σωματεία Τύπου, εκ των οποίων το ένα είναι νεότευκτο, αλλά το άλλο, η Ενωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με έδρα την Αθήνα, ισχυρίζεται ότι έχει 2.000 μέλη.

Στις πέντε ενώσεις-μέλη της ΠΟΕΣΥ φαίνεται να υπάρχει ανησυχία ότι δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί η παρέμβαση του Συνηγόρου. Βεβαίως, το μεγάλο πρόβλημα της ΠΟΕΣΥ είναι ότι οι δύο ενώσεις της επαρχίας, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ, αρνούνται επί χρόνια να γράψουν μέλη τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, καθώς αυτοί που είναι ήδη εντός νέμονται τα τεράστια ποσά που αντλούσαν επί δεκαετίες από το αγγελιόσημο και δεν επιθυμούν να τα μοιραστούν.

Σημειωτέον ότι οι δύο αυτές ενώσεις συντακτών έχουν τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία δίνουν ασύλληπτες επικουρικές και Εφάπαξ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου