[Αυξάνεται η χωρητικότητα της δομής αλλοδαπών στην Ορεστιάδα του Έβρου;]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επεκτείνεται η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας, όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα της δομής θα αυξηθεί από τα 500 άτομα τουλάχιστον στα 1.000 μπορεί και στα 5.000 χιλιάδες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νομό Έβρου ο κ.Μηταράτκης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην επέκταση της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δηλαδή του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που αυτή την στιγμή φιλοξενούν περίπου 500 αλλοδαπούς, ώστε να έχει χωρητικότητα ταυτόσημη με αυτή της Σάμου, όπου θα φιλοξενούνται πάνω από 5.000 αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την Σάμο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, προβλέπει ότι θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή – ΚΥΤ, στο Βαθύ, ενώ η υπό κατασκευή Δομή κλειστή , θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000 ατόμων.

Ο διάλογος του υπουργού Νότη Μηταράκη και οι απαντήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Χίου:

Δημοτικός συμβούλος: «Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θα σκεφτόσαστε να κάνετε αυτά που κάνετε στην Χίο για παράδειγμα στον Έβρο; Θα σκεφτόσαστε να ζητήσετε από το δημοτικό συμβούλιο του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, δεν ξέρω πόσους δήμους έχει μου διαφεύγει, ότι θέλω να κάνω μια δομή εδώ. Να κάνω ΠΡΟΚΕΚΑ, να κάνω και υγειονομικά. Θα σκεφτόσαστε να το ζητήσετε από εκεί πέρα»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Η απάντηση είναι ναι και ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο που είναι δομή στον Έβρο».

Δημοτικός σύμβουλος: «Ωραία, εντάξει. Τι χωρητικότητα κύριε υπουργέ»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Ταυτόσημη περίπου με της Σάμου».

Αντίδραση δημάρχου Ορεστιάδας στην ενδεχόμενη επέκταση της δομής στο Φυλάκιο
Την αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλία του υπουργού μετανάστευσης κι ασύλου Νότη Μηταράκη, για επέκταση του κέντρο μεταναστών στο Φυλάκιο.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρίδης αναφέρει:
Προς ενημέρωση των συνδηματών μου:
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του, τη διαχρονική και σταθερή άρνησή του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών ή στην επέκταση υφιστάμενων.
– Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ (στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος), έχει αποφασίσει ομόφωνα (με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ. Λαμπάκη) τη μη δημιουργία ή επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.
Ως Δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δε θα συναινέσω ΠΟΤΕ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί ΚΑΜΙΑ συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.
– Υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό.
– Απαιτώ από τα Μέσα Ενημέρωση, τα οποία ΨΕΥΔΩΣ αναφέρουν για σύμφωνη γνώμη Δημάρχου Ορεστιάδας σε επέκταση της δομής του Φυλακίου, να προβούν σε διορθωτική ανάρτηση / μετάδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου