[Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ για το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής – Στα 5 εκατομμύρια ευρώ η συμβολή της Περιφέρειας για τις υποδομές]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και του Υπουργείου Υγείας για όλα τα συμπληρωματικά έργα που σχετίζονται με την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους.
Στη σύσκεψη, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 5.000.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 4 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην κατασκευή, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δρόμου που θα οδηγεί στο νέο νοσοκομείο καθώς και στη σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών.

Το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια στο Δήμο Κομοτηνής και στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για τη σύνδεση του νοσοκομείου με το βιολογικό καθαρισμό και το δίκτυο ύδρευσης.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2020 και οφείλουν να ολοκληρωθούν σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, από την πλευρά της Περιφέρειας η Εκτελεστική Γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τάσος Παράσχου, από το Δήμο Κομοτηνής ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νότης Χαραλαμπίδης και από το Υπουργείο Υγείας η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης κ. Ειρήνη Χατζοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου