[Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου Ποδηλατική Διαδρομή «Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή»]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 η πρώτη δοκιμαστική ποδηλατική διαδρομή με τίτλο: “Ο 8ος Άθλος του Ηρακλή», την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism”, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION.


Περίπου 30 ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. Κατά τη διάρκεια της 38 χλμ. Ποδηλατικής Διαδρομής έγιναν στάσεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος, όπου η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης κα. Μαρία Χρυσάφη περιέγραψε την ιστορικότητα των σημείων αυτών αλλά και τη σύνδεσή τους με τον 8ο Άθλο του Ηρακλή.


Ο τερματισμός της Διαδρομής έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, όπου έγινε ξενάγηση.
Η συγκεκριμένη Ποδηλατική Διαδρομή εντάσσεται στην Πολιτιστική Διαδρομή «ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» η οποία εστιάζει στην πολιτιστική πολυμορφία και στον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και σχεδιάστηκε με κριτήρια και προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό την προώθηση βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού τουριστικού δικτύου.


Συνδιοργανωτές της Ποδηλατικής Διαδρομής ήταν ο Δήμος Αβδήρων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Αβδήρων, το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας, την αρχαιολόγο κα. Μαρία Χρυσάφη, το Κέντρο πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, την Χploretrails, τον Αντώνη Μουσαδέ, όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 38 χλμ. Διαδρομή και όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για την ολοκλήρωση της Διαδρομής, από τα Αβδήρα στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου